FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počela 6. sjednica Glavne skupštine Europske mreže mjesta mira

Autor: barn
ZADAR, 1. lipnja 2012. (Hina) - Šesta, dvodnevna sjednica Glavne skupštine Europske mreže mjesta mira, koja okuplja europske gradove i povijesna mjesta potpisivanja mirovnih ugovora, počelo je danas u Zadru.

Svečano otvorenje održano je sinoć u crkvi sv. Donata, a jutros su u Rektoratu Sveučilišta u Zadru čelnici te organizacije održali konferenciju za novinare nakon čega je počela Glavna godišnja skupština.

Zahvaljujući potpisivanju Zadarskoga mira daleke 1358. godine, grad Zadar od ove godine sudjeluje kao punopravni član Europske mreže mjesta mira - rekao je zamjenik zadarskoga gradonačelnika Dražen Grgurović.

Jedan od ciljeva jest okupiti u udrugu svih 200 europskih gradova u kojima se u bližoj ili daljoj prošlosti pregovaralo ili su potpisani mirovni ugovori, rekao je Grgurović. Mreža trenutačno ima 11 članova - iz Portugala, Nizozemske, Njemačke, Turske, Bugarske, Slovačke, Mađarske i Hrvatske.

Osim rasprave o godišnjem izvješću o radu i proračunu uprave za prošlu godinu, razvitku mreže i promidžbenim aktivnostima, na 6. sjednici Glavne skupštine predsjednik Europske mreže mjesta mira Eduardo Basso predstavit će "Europsku rutu mira" kojom se žele povezati mjesta članovi udruge, a imala bi i turističko obilježje. Ta udruga, rekao je, želi kandidirati svoje aktivnosti i projekte za financijska sredstva iz fondova Europske unije.

(Hina) xbarn yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙