FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK: kolnici mjestimice mokri i skliski

Autor: mkov
ZAGREB, 4. lipnja 2012. (Hina) - Kolnici su mjestimice mokri i skliski u Lici, Gorskom kotaru te središnjoj i sjevero-zapadnoj Hrvatskoj pa HAK upozorava vozače da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama te da održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Na državnoj cesti D217 između Grabovca i graničnog prijelaza Ličko Petrovo Selo nalazi se vozilo u kvaru, te se na tom dijelu vozi naizmjence, jednim trakom.

Na brojnim dionicama naših cesta i autocesta u tijeku su radovi na obnovi ili izgradnji kolnika i cestovnih objekata, košnji trave i sličnom. HAK moli vozače da na tim mjestima, gdje je sužen kolnik ili se vozi naizmjence, voze pozornije i smanjenom putnom brzinom.

Na autocesti A1 od 3. do 4. km i kroz tunel Sveti Rok, u smjeru Splita, vozi se jednim trakom. Kroz tunele Bisko i Grič vozi se dvosmjerno, jednom tunelskom cijevi. Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, zbog odrona, zatvoren je izlaz Oštrovica u smjeru Rijeke (silazak prema otoku Krku i Crikvenici), a zbog radova u tunelu Sopač u smjeru Rijeke vozi se jednim trakom.

Na autocesti A2 Zagreb-Macelj u zoni čvora Zaprešić zatvoreni su zaustavni i vozni traci. Iz smjera Zagreba zatvoren je krak prema Zaprešiću, a u smjeru Zagreba priključni krak na autocestu sa zagorske magistrale. Na nekoliko dionica autoceste A3 Bregana-Lipovac (na 59. km, 104.- 105. km, 233. - 237. km te 272. – 273. km ) vozi se dvosmjerno, jednom stranom autoceste. U vrijeme pojačanog prometa moguća je vožnja u koloni.

Do 6. lipnja od 7 do 19 sati zbog radova će biti zatvorena županijska cesta Ž6208 Vrgorac-Staševica-D425 na dionici Vina- most na Matici. Obilazak: Vrgorac-Mali Prolog-Ploče.

Pojačan je izlazak teretnih vozila na graničnim prijelazima Macelj i Bregana, a na ostalim nema dužih čekanja.

Trajekti i katamarani plove prema plovidbenom redu.

(Hina) pp/xmkov ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙