FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Josipović s izaslanstvom Udruge obitelji stradalih u prometu

Autor: aspa
ZAGREB, 25. svibnja 2012. (Hina) - Predsjednik Republike Ivo Josipović primio je danas izaslanstvo Udruge obitelji stradalih u prometu i organizatore projekta "Karavana za život - bikeri na cesti", a sastanak, na kojem su bili i ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić i predstavnici Ministarstva unutarnjih poslova i Ministarstva pravosuđa, ocijenio je "zanimljivim i korisnim".

Predsjednik Josipović rekao je nakon sastanka da je on održan na poticaj Udruge obitelji stradalih u prometu i udruge motorista te da je organiziran s ministrom Hajdašem Dončićem i predstavnicima ministarstava koja se bave prometom.

"Razgovarali smo o jednoj prevažnoj stvari, a to je kako smanjiti broj poginulih u prometu. To je u prvome redu veliki ljudski problem, ali i širi društveni problem ekonomske i političke naravi", dodao je.

Predstavnici udruga iznijeli su mnoge zanimljive ideje i probleme koji se mogu riješiti, a odziv ministarstava na te ideje je odličan, ocijenio je Josipović i dodao da će ministarstva, svako u svojem resoru, nastojati i dalje unaprijediti sigurnost prometa.

Istaknuo je da je već mnogo toga učinjeno i da je broj poginulih u prometu u Hrvatskoj u znatnom padu, ali, dodao je, "svaki je izgubljeni život, nažalost, previše".

Prema tome, ustvrdio je predsjednik Josipović, nastojanja koja se čine i koja će se činiti, a u prvome redu su preventivne naravi, ali i represivne, trebala bi za određeno vrijeme Hrvatsku dovesti do razine europskih zemalja, da se smanji ili prepolovi sadašnji prosjek od desetak poginulih na 100 tisuća stanovnika.

(Hina) xaš ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙