FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

20. natjecanje "Sigurno u prometu"

Autor: vruz
SLAVONSKI BROD, 23. svibnja 2012. (Hina) - Na 20. državnom natjecanju "Sigurno u prometu", kojemu je ove godine domaćin Slavonski Brod, sudjeluju ekipe osnovnoškolaca iz svih županija, ukupno 84 dječaka i djevojčice.

Riječ je o najuspješnijim sudionicima prednatjecanja koji će tijekom dana pokazati znanje u poznavanju prometnih i sigurnosnih pravila te vještine upravljanja biciklom. Pobjedničku ekipu očekuje odlazak na europsko prvenstvo u Poljsku.

Prometno-edukativnu akciju "Sigurno u prometu" prije 20 godina pokrenuo je Hrvatski autoklub, a u organizaciju su se poslije uključila ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta te unutarnjih poslova. Njome je na godinu obuhvaćeno desetak tisuća djece.

"Ono što nas raduje i ohrabruje jesu rezultati takvih akcija. Po statistikama o stradavanju djece u prometu na razini smo vrlo razvijenih europskih zemalja", rekao je na svečanom otvorenju natjecanja predsjednik HAK-a Ivo Bikić.

Najavio je od ove godine novi projekt "Vidjeti i biti viđen", koji će obuhvatiti i djecu vrtićke dobi jer su svjesni da su u sprječavanju nesreća važne edukacija i prevencija.

Ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje Vinko Filipović podsjetio je na važnost stjecanja životnih vještina tijekom obrazovnog procesa.

"Upravo ova akcija ima tu višestruku vrijednost. Djeca se po stilu života sve manje kreću pa je vožnja bicikla jedna od vrijednih aktivnosti, a uz to razvijaju i vještinu snalaženja u prometu koja sprječava tragedije", rekao je Filipović i dodao da će se na to osobito paziti pri promjenama obrazovnog sustava.

Spremnost na daljnju potporu akciji koja povećava razinu svijesti o važnosti poštovanja prometnih pravila iskazao je i načelnik brodsko-posavske Policijske uprave Darko Petek, a voditeljica brodskog Autokluba Marsonije Vesna Kerdić podsjetila je na izvrsne rezultate brodsko-posavskih seoskih škola na dosadašnjim natjecanjima na svim razinama.

(Hina) xsbro ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙