FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Karamarko obećao Ljubiću veći angažman na jednakopravnosti Hrvata u BiH

Autor: zkre
MOSTAR, 1. lipnja 2012. (Hina) - Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko najavio je tijekom susreta s predsjednikom HDZ-a 1990. Božom Ljubićem snažnije angažiranje ove stranke kako bi se osigurala jednakopravna pozicija Hrvata u BiH, priopćeno je u petak iz HDZ-a 1990. u Mostaru.

Karamarko i Ljubić su razgovarali u središnjici HDZ-a u Zagrebu i pri tome je šef HDZ-a "dao punu potporu euroatlantskom putu BiH, ali i obećao pojačani angažman Republike Hrvatske ostvarenju hrvatske konstitutivnosti i narodnoga subjektiviteta u BiH", navodi se u priopćenju. Karamarko po istim navodima drži "da je jednakopravna pozicija Hrvata ključni faktor za stabilnost države BiH".

Predsjednik HDZ-a 1990. je, prema navodima iz priopćenja ove stranke, upozorio kako je vlast u Federaciji BiH uspostavljena bez legitimne političke volje Hrvata očekujući da se promijeni ova situacija.

Karamarko i Ljubić su razgovarali i o obvezama BiH koje treba ispuniti na putu prema euroatlantskim integracijama. Sastanku su nazočili dopredsjednik HDZ 1990 dr. Perica Jelečević i Milijan Brkić, glavni tajnik HDZ-a.

(Hina) xzkre ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙