FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hercegbosanska županija imenovala mandatara za sastav vlade

Autor: zkre
MOSTAR, 31. svibnja 2012. (Hina) - Skupština Hercegbosanske županije (HBŽ), čije je sjedište u Livnu, na izvanrednoj sjednici za novoga mandatara izabrala je Nediljka Rimca, skoro dvadeset mjeseci od održanih izbora u BiH, objavili su u četvrtak mediji u BiH.

Prema odluci skupštine koja je do kasno zasjedala u srijedu Rimcu, koji je u proteklome mandatu bio premijer, ostavljen je rok od 15 dana da dostavi imena novih ministara, dok bi pak nova Vlada trebala biti potvrđena za najdalje tri tjedna.

Vlast u Hercegbosanskoj županiji jedino nije uspostavljena u BiH od općih izbora održanih u listopadu 2010. godine zbog višemjesečne nemogućnosti dogovora dva HDZ-a oko raspodjele resora. Kasnije su manje stranke odbila podržati uspostavu nove vlade za čije je imenovanje potrebno osigurati dvotrećinsku potporu od 25 zastupnika u Skupštini HBŽ-a.

Za vrijeme izvanredne sjednice Skupštine HBŽ-a održan je masovni prosvjed nekoliko sindikata uposlenika u javnoj upravi. Skupština je usvojila i odluku o privremenome financiranju županije kojom je naložena isplata zaostalih plaća korisnicima proračuna.

(Hina) xzkre ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙