FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Singapurski stabilizacijski fond planira ulagati u europske tvrtke - mediji

Autor: mpuk
SINGAPUR, 1. lipnja 2012. (Hina/AFP) - Singapurski državni stabilizacijski fond Temasek Holdings objavio je da planira ulagati u europske tvrtke s obzirom na "obilje prilika" koje se otvaraju u uvjetima gospodarske krize, izvijestili su u petak tamošnji mediji.

U fokusu su europske tvrtke koje dobro posluju i razvile su snažnu mrežu podružnica izvan regije, kazao je za dnevni list Straits Times čelnik za strategiju Chia Song Hwee.

"Kao što znate, u trenutnom tržišnom okruženju postoje neravnoteže. Stoga nam se otvara obilje prilika", rekao je Chia koji se tvrtki Temasek pridružio u listopadu 2011.

"Najteže je pri odabiru prilika u takvom okruženju izabrati pravi trenutak i pravu vrijednost u sklopu planiranog omjera rizika i zarade", dodao je.

Nije poimence naveo poduzeća ni industrijske grane koje u Temaseku proučavaju.

Akvizicije u Europi predstavljale bi odmak od dosadašnjih Temasekovih investicijskih aktivnosti, koje su bile usredotočene na vodeće banke u Kini i drugim gospodarstvima u nastajanju.

Temasek Holdings jedan je od dva singapurska državna stabilizacijska fonta a na kraju ožujka prošle godine raspolagao je portfeljom vrijednim 193 milijarde singapurskih dolara (149,53 milijarde američkih dolara).

(Hina) xmpv ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙