FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za petak, 1. lipnja

Autor: nbrc
ZAGREB, 1. lipnja 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 1. lipnja.

TOPLICE SVETI MARTIN - Tradicionalno, dvodnevno 16. nacionalno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu s temom "Malo gospodarstvo na korak do integracije u jedinstveno europsko tržište" okupit će, prema najavama organizatora, oko 500 sudionika. Savjetovanje organizira Ministarstvo poduzetništva i obrta, pod pokroviteljstvom Vlade, a prvi dan posvećen je temama od nacionalnog značaja. Na tribini "Pitajte Vladu" sudionici će moći predstavnicima Vlade iznijeti sugestije, prijedloge i pitanja vezana uz trenutne gospodarske aktualnosti i vladine mjere. U okviru diskusije "Institucionalna podrška razvoju malog i srednjeg poduzetništva i obrtništva", predstavnici Ministarstva poduzetništva i obrta i drugi dionici sektora malog gospodarstva govorit će o aktivnostima usmjerenim na podizanje konkurentnosti poduzetništva i obrtništva te predstaviti mjere za poticanje razvoja i podršku financiranju poduzetništva i obrtništva. Bit će predstavljene i mjere poticanja malog i srednjeg poduzetništva u ovoj godini, tijek natječaja te prvi rezultati plana poticanja poduzetništva i obrtništva "Poduzetnički impuls". Predviđeno je da se tijekom otvaranja savjetovanja sudionicima obrati i hrvatski predsjednik Ivo Josipović (9 sati, Hotel Golfer).

GRAZ - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović u austrijskom će Grazu prisustvovati obilježavanju 10. obljetnice Hrvatsko-austrijske trgovinske komore. Ta je komora osnovana 2002. godine s ciljem jačanja gospodarskih veza između Hrvatske i Austrije, a sjedište joj je u Grazu. Austrija je važan gospodarski partner Hrvatske, a sa ulaganjima od 6,3 milijarde eura u razdoblju od 1993. do 2011. godine prvi je strani ulagač u Hrvatsku. Ukupna je robna razmjena dvije zemlje prošle godine iznosila 1,3 milijarde eura, što je porast za 6,8 posto u odnosu na godinu prije, te je time Austrija bila šesti vanjsko-trgovinski partner Hrvatskoj. Austrijski su turisti četvrti na listi stranih turista i stranih noćenja u Hrvatskoj i prošle je godine Hrvatsku posjetilo više od 892 tisuće austrijskih turista, a ostvarili su 4,8 milijuna noćenja (12 sati, Alte Universität Graz, Hofgasse 14)

ZAGREB - Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić na konferenciji za novinare govorit će o sezonskom zapošljavanju u poljoprivredi. Ministar Mrsić tom će prigodom predstaviti i knjižicu sezonskih radnika u poljoprivredi te vrijednosni kupon (11 sati, Ministarstvo rada, Ulica grada Vukovara 78).

ZAGREB - Čelnici Hrvatske poljoprivredne komore (HPK) na konferenciji za novinare predstavit će studiju o punjenju proračuna iz poljoprivrede (10 sati, prostorije HPK, Ulica grada Vukovara 78).

ZAGREB - Svečanost otvaranja twinning projekta "Jačanje administrativnih kapaciteta Porezne uprave RH na području nadzora" okupit će predstavnike hrvatske Porezne uprave, projektne partnere iz Njemačke, Velike Britanije i Irske te Delegacije EU u Hrvatskoj. Taj projekt, koji će trajati 21 mjesec, u sklopu programa EU IPA 2009 sa milijun eura financira Europska komisija (10 sati, Informacijski centar EU, Trg žrtava fašizma 6).

prije podne: Slavica Cvitanić

poslije podne: Nevenka Brčić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-adresa: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xtam ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙