FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Blagi pad stope nezaposlenosti u Njemačkoj u svibnju

Autor: vmom
BERLIN, 31. svibnja 2012. (Hina/Reuters) - Stopa nezaposlenosti u Njemačkoj u svibnju je blago pala, kliznuvši na 6,7 posto, sa 6,8 posto u prethodnom mjesecu, pokazali su u četvrtak desezonirani podaci njemačke agencije za rad.

Prema desezoniranim podacima, broj nezaposlenih na mjesečnoj je razini ostao nepromijenjen i iznosio je 2,872 milijuna, objavila je savezna agencija za rad (BDA).

Najnoviji pokazatelji svjedoče ipak o blagom usporavanju pozitivnih trendova na tržištu rada najvećeg europskog gospodarstva, upozoravaju u agenciji.

"U cjelini je u svibnju nastavljen pozitivan trend na njemačkom tržištu rada, no temeljne su pozitivne tendencije blago posustale", kazao je čelnik BDA Frank-Juergen Weise u izvješću o kretanjima na tržišta rada u svibnju.

Prema podacima koji ne uzimaju u obzir sezonske čimbenike, broj nezaposlenih smanjen je za 108 tisuća na mjesečnoj razini, na 2,855 milijuna. Stopa nezaposlenosti pritom je smanjena za 0,3 postotna boda, na 6,7 posto, navodi se u izvješću.

(Hina) xvmo ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙