FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Osječko-baranjskoj županiji 33.982 nezaposlena

Autor: ivuc
OSIJEK, 16. svibnja 2012. (Hina) - Krajem travnja u Osječko-baranjskoj županiji evidentirane su 33.982 nezaposlene osobe, što je 4,8 posto manje nego u mjesecu prije, a za 2,2 posto više nego u travnju prošle godine, podaci su osječke Područne službe Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Prema podatcima ove Područne službe tijekom siječnja i veljače nezaposlenost se prosječno povećavala za 3,8 posto, a tijekom ožujka i travnja smanjivala za 2,9 posto.

U travnju je smanjenje nezaposlenosti zabilježeno je u svim ispostavama ove Područne službe, a najviše u Valpovu, Đakovu i Našicama.

U travnju se u evidenciju nezaposlenih prijavilo 1.598 osoba, 5,8 posto manje nego u ožujku, dok je iz evidentirane nezaposlenosti otišlo ukupno 3.316 osoba, što je 61,7 posto više nego u mjesecu prije.

Zbog zapošljavanja evidenciju je napustilo 2.668 osoba, što je 90,4 posto više nego prethodnog mjeseca i 14,4 posto više nego u travnju prošle godine, a najviše osoba zaposleno je putem javnih radova, u trgovini, prerađivačkoj industriji te građevinarstvu.

Na kraju travnja 50,9 posto nezaposlenih u Osječko-baranjskoj županiji čekalo je na zaposlenje dulje od godinu dana i njihov se udio u odnosu na travanj prošle godine smanjio za 3,8 posto, a u odnosu na prethodni mjesec povećao za 1,5 posto.

Kratkotrajna nezaposlenost najučestalija je kod osoba sa završenim fakultetom, jer je 39,6 posto visokoobrazovanih osoba čekalo posao do šest mjeseci, a u najnepovoljnijem položaju su osobe bez škole, od kojih je 64,5 posto čekalo na zaposlenje dulje od godinu dana.

(Hina) xivuc yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙