FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Idući tjedan konferencija europskih regulatora elektroničkih komunikacija

Autor: tmis
ZAGREB, 16. svibnja 2012. (Hina) - Druga konferencija BEREC-a, organizacije koja okuplja europske regulatore za elektroničke komunikacije, održat će se 24. i 25. svibnja u Dubrovniku te će razmotriti aktualnosti iz tog područja, najavili su danas iz Hrvatske agencije za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM) koja je nacionalni regulator domaćin tog skupa.

BEREC (Body of European Regulators for Electronic Communications) svoje konferencije održava četiri puta godišnje, a na ovoj u Dubrovniku obrađivat će teme i donositi odluke, mišljenja i prateće dokumente o mrežnoj neutralnosti, usklađivanju regulatornih obveza na tržištima zemalja članica EU, zajedničkim ulaganjima u pristupne mreže nove generacije, međunarodnom roamingu, praćenju cijena reguliranih usluga i drugom.

Osim čelnika nacionalnih regulatornih tijela-članica BEREC-a i promatrača u BEREC-u, u radu će sudjelovati i predstavnici Europske komisije, uključujući i čelnika Uprave za informacijsko društvo (DG INFSO) koja pokriva sve procedure vezano za područje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija.

Konferenciji će prisustvovati i predstavnici EFTA-a (Europskog udruženja za slobodnu trgovinu) i ITU-a (Međunarodne telekomunikacijske unije).

Iz HAKOM-a napominju da imaju status promatrača u BEREC-u od 2005., a HAKOM-ovi stručnjaci već niz godina sudjeluju u radu timova koje čine regulatori zemalja punopravnih članica EU iako Hrvatska to još nije.

Stručnjaci HAKOM-a bili su i dio projektnih timova koji izrađuju dokumente vezano uz regulaciju pristupnih mreža nove generacije, mrežne neutralnosti te fiksno-mobilne konvergencije.

Iako je regulatorni okvir u Hrvatskoj u potpunosti usklađen s regulatornim okvirom EU, nakon pristupanja postojat će procedure i aktivnosti koje će HAKOM kao regulatorno tijelo države punopravne članice morati provoditi na način kako ih provode regulatorna tijela zemalja članica EU. I o tome će, ističu iz HAKOM-a, biti riječi na konferenciji u Dubrovniku.

(Hina) xtam yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙