FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Suu Kyi na Tajlandu obećala pomoć sunarodnjacima

Autor: mhaj
MAHACHAI , 30. svibnja 2012. (Hina/AFP) - Čelnica mianmarske oporbe Aung San Suu Kyi u srijedu je u svojem prvome govoru održanom u inozemstvu nakon pune 24 godine obećala pomoći iseljenicima iz Mianmara koji žive na Tajlandu i rade često u vrlo teškim uvjetima, prenosi France presse.

"Mogu vam obećati da ću učiniti sve što mogu za vas", rekla je Suu Kyi pred stotinjak svojih sunarodnjaka koji su se okupili kako bi je čuli i vidjeli u gradu Mahachaiju, u pokrajini Samut Sakhon.

Stotinjak imigranata očekivalo je dolazak Suu Kyi još od rana jutra u uskoj uličici jedne četvrti u gradu Mahachaiju, a mnogi među njima isticali su njezine fotografije i transparentne na kojima je pisalo "Slobodni Mianmar" i "Želimo se vratiti domovima".

Suu Kyi (66), je upravo Tajland izabrala za svoj prvi govor u inozemstvu kamo je otputovala nakon pune 24 godine zatočeništva i kućnog pritvora u svojoj zemlji u doba vladavine vojne hunte.

Stanovnici Mianmara čine oko 80 posto od dva milijuna imigranata registriranih na Tajlandu čije gospodarstvo ovisi o radnicima iz inozemstva, bez obzira jesu li oni ondje legalni ili ilegalno. Mnogi među njima imaju vrlo loš status i rade u iznimno lošim uvjetima, gotovo poput robova, a osobito oni koji rade u ribarstvu ili industriji prerade ribe.

(Hina) xmh yrt

An unhandled error has occurred. Reload 🗙