FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dom naroda parlamenta BiH podupro proračun, SDA opet protiv

Autor: rmav
SARAJEVO, 29. svibnja 2012.(Hina) - Dom naroda parlamenta Bosne i Hercegovine u utorak je u prvom čitanju podupro prijedlog državnog proračuna za 2012. godinu, a izjašnjavanje zastupnika u drugom čitanju obavit će se za dva dana čime će bila okončana sva zakonom propisana procedura za usvajanje tog dokumenta koji je postao razlogom ozbiljnih prijepora unutar vladajuće koalicije u BiH.

Protiv proračuna u iznosu od 950 milijuna konvertibilnih maraka (oko 475 milijuna eura) ponovo su, kao i u Zastupničkom domu, glasovali zastupnici Stranke demokratske akcije (SDA), čije je stajalište kako je predloženi iznos nedostatan za funkcioniranje države i njenih institucija.

"Smatramo da on šteti BiH i ne zadovoljava potrebe države", ponovio je u Domu naroda predsjednik SDA Sulejman Tihić koji je ujedno i zamjenik predsjedatelja tog doma.

Dodao je kako je u SDA ocijenjeno da predloženi proračun ugrožava put BiH ka Europskoj uniji i NATO-u jer neće stvoriti uvjete za provedbu nužnih reformi.

Zastupnici ostalih stranaka koje čine vladajuću koaliciju branili su prijedlog proračuna ističući kako je on sukladan gospodarskom stanju u zemlji te kako je bolje imati bilo kakav proračun nego privremeno financiranje na kojemu država opstaje već gotovo godinu i pol dana.

Čelnici pet političkih stranaka koje uz SDA čine vladajuću koaliciju u BiH najavili su kako će inzistirati na preustroju vlasti bude li SDA i u Domu naroda do kraja bila protiv proračuna.

(Hina) xrm ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙