FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar graditeljstva i prostornog uređenja Vrdoljak na Kosovu

Autor: brad
PRIŠTINA, 28. svibnja 2012. (Hina) - Ministar graditeljstva i prostornog uređenja Ivan Vrdoljak boravi u ponedjeljak u jednodnevnom posjetu Kosovu tijekom kojeg je s kosovskim ministrom okoliša i prostornog uređenja Dardanijem Gashijem i ostalim kosovskim dužnosnicima razgovarao o gospodarskoj suradnji dviju zemalja posebice u području infrastrukture, energetike i energetske učinkovitosti.

"Hrvatska nije do sada dovoljno koristila potencijale ozbiljne suradnje s Kosovom posebno u gospodarskom smislu. Mislim da je danas vrijeme da se partneri nađu i sada je pitanje definiranja ozbiljnih partnerstva kako da jedan drugome pomognemo i u gospodarskom razvoju ali i u razvoju institucija", izjavio je hrvatski ministar graditeljstva i prostornog uređenja nakon razgovora s ministrom Gashijem.

Vrdoljak je istaknuo kako se priprema nacrt ugovora o gospodarskoj suradnji Hrvatske i Kosova te da će biti potpisan za nekoliko tjedana u Zagrebu. Svoje današnje razgovore u Prištini ocijenio je vrlo korisnim rekavši da je sa svojim sugovornicima utvrdio osnove za potencijalnu suradnju i zajedničko partnerstvo na nizu tema.

Hrvatski ministar sastao se u Prištini i s ministrom gospodarskog razvoja Besimom Beqajem, predstavnicima ministarstva infrastrukture, a primio ga je i kosovski premijer Hashim Thaci. U svim razgovorima bilo je riječi o poboljšanju gospodarske razmjene i daljnjem razvoju i unapređenju gospodarskih odnosa Hrvatske i Kosova, a naglasak je, prema Vrdoljakovim riječima, bio na projektima energetske učinkovitosti, energetike i infrastrukture.

U razgovorima je sudjelovao i hrvatski veleposlanik na Kosovu Zoran Vodopija.

Kosovo i Hrvatska ne razgovaraju više samo o pomoći, već kao dva partnera razmatraju dugoročnu gospodarsku suradnju, čulo se gotovo u svim razgovorima. Istaknuto je također da Hrvatska ne treba gledati na Kosovo samo kao na tržište od dva milijuna ljudi, već kroz mogućnosti gospodarskog povezivanja u jugoistočnoj Europi. Hrvatsko izaslanstvo istaknulo je da treba produbiti gospodarsku suradnju između dviju država i unaprijediti postojeće odnose na dobrobit obiju zemalja.

(Hina) xbb ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙