FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kosovska vlada o današnjim srbijanskim izborima na Kosovu

Autor: brad
PRIŠTINA, 6. svibnja 2012. (Hina) - Kosovska vlada Kosova istaknula je u nedjelju navečer u posebnom priopćenju da su današnji predsjednički i parlamentarni izbori Srbije na teritoriju Kosova po prvi puta obavljeni bez sudjelovanja srbijanskih institucija u njihovu održavanju te da je sve obavljeno prema međunarodnim standardima o pravima državljana koji imaju dvojno državljanstvo.

Srpski izbori na Kosovu su održani u organizaciji i ovlasti misije OESS-a, a kosovska vlada odala je priznanje OESS-u i drugim međunarodnim čimbenicima zbog njihova uspješnog održavanja.

Vlada je ocijenila da su građani srpske nacionalnosti na cijelom Kosovu pokazali visoku političku kulturu, no također i da je održavanje lokalnih izbora, čije održavanje nisu poduprle ni kosovske vlasti, niti međunarodna zajednica, u općinama Zvečane i Zubin Potok na sjeveru Kosova ilegalno te da oni nemaju nikakav pravni i politički učinak niti demokratski legitimitet.

Vlada je zahvalila na angažmanu prigodom održavanja izbora Policiji Kosova, KFOR-a i EULEX-a dodavši da visoko cijeni razumijevanje većinskih građana Kosova u vezi s ovim izbornim procesom.

(Hina) xbb ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙