FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vrdoljak, Borzan i Srakić počasni članovi osječkoga Crvenog križa

Autor: ivuc
OSIJEK,25. svibnja 2012. (Hina) - Osječki Crveni križ na današnjoj je sjednici novim članovima svojeg Savjeta za razvoj imenovao ministra graditeljstva i prostornog uređenja Ivana Vrdoljaka i saborsku zastupnicu Biljanu Borzan, koje je, uz nadbiskupa đakovačko-osječkog Marina Srakića, proglasilo i svojim novim počasnim članovima.

Ravnatelj osječkoga Crvenoga križa Marko Đukić rekao je kako članovi Savjeta za razvoj mogu postati svi pojedinci koji svojim znanjem, voljom, položajem i ugledom u društvu mogu pomoći u provedbi njegova programa, a ti su dužnosnici izrazili "bezrezervnu spremnost" da se i službeno u njemu angažiraju jer su dosad nesebično pomagali u njegovu radu.

Dodao je kako se počasnim članovima proglašavaju osobe iz javnog života koje su dobrotvornim radom pridonijele općem razvoju, čemu se zastupnici Borzan i ministru Vrdoljaku izražava zahvalost za dosadašnje sudjelovanje u provedbi projekata i zadaća Crvenoga križa, a nadbiskupu Srakiću za stalnu potporu u provedbi humanitarnih i drugih zadaća.

Ministar Vrdoljak ocijenio je kako su u današnjemu hrvatskom društvu "moralne vrijednosti devastirane" te da je humanost jedna od glavnih tema, čemu posebno treba poučiti mlade.

"Očekuje se da svi koji mogu u nekom razdoblju svojeg života pomognu Crvenom križu što je više moguće. Stanje u društvu je takvo da se ne smiju zatvarati oči pred problemima naših susjeda i prijatelja, a ako postoji neka institucija koja se o tome treba brinuti, onda je to Crveni križ", rekao je Vrdoljak.

Nadbiskup Srakić ocijenio je kako je titula počasnoga člana ujedno i priznanje svim crkvenim dužnosnicima, od početka rada osječkoga Crvenog križa i njegova prvog ravnatelja - župnika Franje Knitla do danas.

"To je i priznanje predstavnicima Crkve koji su se, osim u pomaganju Crvenom križu, istaknuli i u drugim humanitarnim aktivnostima", rekao je nadbiskup Srakić i ocijenio kako će, "uz sav trud društva, uvijek biti situacija u kojima će biti potrebne aktivnosti društava kao što je Crveni križ".

(Hina) xivuc yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙