FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UBIUDR Podravke za proglašenje Junaka Domovinskog rata

Autor: mkov
ZAGREB, 20. svibnja 2012. (Hina) - Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke(UBIUDR) traži da se bez obzira na nesuglasice proglase Junaci hrvatskoga Domovinskoga rata, jer je junaka ili heroja bilo i bit će ih u svakom ratu, pa je, smatra udruga, neshvatljivo da ih „nema“ samo i isključivo u Domovinskom ratu, u kojem smo pobijedili treću ili četvrtu vojsku u Europi te zahvaljujući tim junacima stvorili hrvatsku državu, stoji u priopćenju UBIUDR-a.

UBIUDR se ne slaže s ministrom branitelja da odustane od predloženog odličja Junaka Domovinskog rata te ga poziva da prvo takvo odličje dodjeli, kao što je obećao, 18. studenoga, na dan okupacije Grada Vukovara.

Udruga je, kako ističe, s ogorčenjem i zaprepaštenjem primila izjavu ministra branitelja Predraga Matića – Freda da odustaje od naziva odličja heroj ili Junak Domovinskog rata, zbog navodno novoga naziva. "To je još jedno marginaliziranje hrvatskih branitelja, poglavito onih koji su najzaslužniji za stvaranje slobodne, samostalne i neovisne hrvatske države," navodi se u priopćenju.

(Hina) pp/xmkov ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙