FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenski predsjednik Tuerk čestitao Nikoliću

Autor: lfia
LJUBLJANA, 21. svibnja 2012.(Hina) - Slovenski predsjednik Danilo Tuerk čestitao je u ponedjeljak Tomislavu Nikoliću na pobjedi na nedjeljnim predsjedničkim izborima u Srbiji, te izrazio želju da se prijateljski odnosi Slovenije i Srbije nastave, objavio je Tuerkov ured u priopćenju za javnost.

"Želim i uvjeren sam da će se naši prijateljski odnosi i dalje razvijati. Očekujem i vjerujem da će Republika Srbija nastaviti s putem privrženosti europskim vrijednostima i s nastojanjem da se implementiraju reforme koje su potrebne za napredak pri uključivanju u Europsku uniju", istaknuo je Tuerk.

"Regionalna suradnja i dobrosusjedski odnosi jedan su od ključnih elemenata u mozaiku osiguranja i učvršćivanja stabilnosti i razvoja u regiji", poručio je Tuerk Nikoliću i poželio mu puno uspjeha na dužnosti.

Slovenski mediji u prvim reakcijama navode kako je izbor Nikolića za predsjednika Srbije svojevrsno iznenađenje s obzirom na predizborne prognoze koje su davale prednost Borisu Tadiću, a Tadićev poraz tumače manjim odazivom birača na izbore i nezadovoljstvom zbog ekonomske situacije u Srbiji, osobito velikom nezaposlenošću.

(Hina) xfl ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙