FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: terminski indeksi signaliziraju oporavak cijena

Autor: scvi
NEW YORK, 21. svibnja 2012. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi porasli su danas nakon prošlotjedne najlošije izvedbe Wall Streeta od početka godine, jer je investitore ohrabrilo zalaganje svjetskih sila da Grčka ostane u eurozoni.

Terminski Dow Jones indeks bio je oko 14,00 sati na dobitku 80 bodova, a tehnološki Nasdaq 17 bodova.

Istodobno, terminski S&P 500 ojačao je 7,27 bodova, i bio je iznad fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

Lideri skupine G8 najrazvijenijih zemalja svijeta zaključili su na sastanku protekloga vikenda u Washingtonu da bi se protiv dužničke krize u eurozoni trebalo boriti i mjerama štednje i mjerama za poticanje rasta gospodarstva te da bi Grčka trebala ostati u tom bloku.

„Nakon oštrog pada u prethodnome tjednu, čini se da su tržišta spremna za tehnički oporavak, dok nade u manje štednje u Europi podupiru tržišta, barem u kratkome roku. No, ne vjerujem da smo dotaknulo samo dno, mislim da ćemo još padati“, izjavio je Peter Cardillo, ekonomist pri investicijskom društvu Rockwell Global Capital.

U većem fokusu investitora mogla bi se naći dionica Yahooa nakon vijesti da kineski poduzetnik Jack Ma otkupljuje polovinu od 40 posto udjela Yahooa u njegovoj Alibaba grupi za 1,7 milijardu dolara. U elektroničkom predtrgovanju dionica Yahooa poskupjela je 7 posto, na 16,5 dolara.

Na europskim burzama najvažniji indeksi su većinom izbrisali jutrošnje gubitke, no riječ je o tehničkom oporavku nakon oštrih prošlotjednih rasprodaja zbog kojih su cijene dionica potonule na najnižu razinu u zadnjih pet mjeseci.

Trenutno je frankfurtski DAX u plusu 0,78 posto, a pariški CAC 0,332posto, dok je londonski Ftse indeks još u minusu i to za 0,82 posto. U minusu je i španjolski Ibex i to 0,8 posto i talijanski FTSE MIB za 0,7 posto.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙