FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: terminski indeksi u plusu

Autor: scvi
NEW YORK, 10. svibnja 2012. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi danas su u plusu, ukazujući na predah na Wall Streetu nakon nekoliko dana pada cijena dionica, dok za nove smjernice investitori očekuju najnovije podatke s američkog tržišta rada.

Terminski Dow Jones indeks bio je oko 14,00 sati na dobitku 34 boda, a tehnološki Nasdaq 6,75 bodova.

Istodobno, terminski S&P 500 ojačao je 6,8 bodova, i bio je iznad fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

U posljednje vrijeme Wall Street je pod utjecajem kretanja na europskim burzama, zbog čega je S&P indeks u posljednjih šest dana potonuo u njih pet, dok je Dow Jones bio na gubitku šest dana zaredom.

Na europskim burzama cijene dionica jutros su ponovno pale, no najvažniji indeksi u međuvremenu su nadoknadili gubitke nakon vijesti da će se Grčkoj isplati sljedeća tranša međunarodne pomoći u visini od 4,2 milijarde eura.

Trenutno je frankfurtski DAX u plusu 0,6 posto, a pariški CAC 0,28 posto, dok je londonski Ftse indeks još u minusu, i to od 0,07 posto.

Od makroekonomskih pokazatelja, danas se očekuje objava podataka o broju nezaposlenih u SAD-u u proteklome tjednu. Ekonomisti u anketi Reutersa procjenjuju da je posao izgubilo 369.000 osoba, što je 4.000 više nego u prethodnome tjednu.

Očekuju se i podaci o vanjskotrgovinskoj razmjeni SAD-a u ožujku.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙