FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kineska delegacija posjetila Muzej grada Zagreba

Autor: gvla
ZAGREB, 19. svibnja 2012. (Hina) - Predsjednik Stalnog odbora Svekineskog narodnog kongresa Narodne Repubike Kine Wu Bangguo, koji se nalazi u službenom posjetu Republici Hrvatskoj, posjetio je danas Muzej grada Zagreba, priopćeno je iz tog muzeja.

Kako se navodi u priopćenju, Bangguo je u pratnji supruge i kineskog izaslanstva u opuštenoj atmosferi razgledao stalni postav muzeja te iskazao iznimno zanimanje za povijest Zagreba.

Wu Bangguo u Hrvatskoj boravi od petka u sklopu druge etape svoje europske turneje. U petak se sastao premijerom Zoranom Milanovićem i predsjednikom Hrvatskoga sabora Borisom Špremom, s kojim je danas u zgradi Studentskog centra u Savskoj ulici u Zagrebu otvorio Konfucijev institut Sveučilišta u Zagrebu, instituciju koja bi trebala kulturno i gospodarski osnažiti dobre političke odnose dviju zemalja. Visokog kineskog gosta danas poslijepodne primio je i predsjednik Republike Ivo Josipović.

Wu Banggou i kinesko izaslanstvo boravak u Hrvatskoj nastavlja u nedjelju posjetom Dubrovniku, a nakon Hrvatske slijede posjeti Luxembourgu i Španjolskoj.

(Hina) xgvla yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙