FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FaH - Najava fotografija za utorak, 24. travnja

Autor: uand
ZAGREB, 24. travnja 2012. (Hina) - Najava važnijih događaja za utorak, 24. travnja koje ćemo popratiti fotografijama

ZAGREB - Predsjednik Republike Ivo Josipović održat će, na poziv Strukovne udruge kriminalista, predavanje "Vanjska i obrambena politika RH" (10 sati, Policijska akademija, Avenija Gojka Šuška 1).

ZAGREB - Sjednica Odbora za zakonodavstvo Hrvatskog sabora na čijem je dnevnom redu, među ostalim, prijedlog zakona o medicinski pomognutoj oplodnji (11 sati, dvorana Josipa Jelačića, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Bivša HDZ-ova blagajnica Branka Pavošević trebala bi na suđenju u aferi "Fimi medija" iznijeti svoju obranu nakon što je priznala da je sudjelovala u punjenju stranačkog "crnog fonda" novcem izvučenim iz državnih institucija i tvrtki. Ukoliko poput bivšeg rizničara HDZ-a Mladena Barišića iskoristi svoje zakonsko pravo i odluči se braniti šutnjom na sudu će se čitati njeni iskazi iz istrage. Osim nje i Barišića krivnju u slučaju "Fimi media" priznali su i vlasnica marketinške agencije po kojoj je slučaj dobio ime Nevenka Jurak te predstavnica njene tvrtke Marica Ivanković koja na sudu zastupa "Fimi mediju" kao pravnu osobu. Tvrdnje tužiteljstva da su iz državnih agencija i tvrtki izvukli oko 70 milijuna kuna odbacili su prvooptuženi bivši premijer Ivo Sanader, njegov glasnogovornik Ratko Maček te predstavnik i obrana HDZ-a koji tvrde da je "crni fond" nastao bez znanja stranačkih tijela (9,30 sati, Županijski sud, Zrinjevac 5).

ZAGREB - Ministrica kulture Andrea Zlatar Violić i direktor Austrijskog kulturnog foruma Georg-Christian Lack predstavit će u Ministarstvu kulture program EUNIC stipendije za mlade hrvatske menadžere u kulturi. Cilj šestomjesečnih stipendija je povezivanje menadžera u kulturi s relevantnim kulturnim institucijama u EU te kreiranje kontinuiranog produktivnog odnosa između institucija u kojoj odabrani/a stipendist/ica radi i institucije u kojoj gostuje. EUNIC je mreža međunarodnih kulturnih instituta zemalja članica Europske unije. Osnovana je 2006., trenutno ima 29 članova iz 25 zemalja, a djeluje u više od 150 zemalja s više od dvije tisuće podružnica. Njihov rad usmjeren je na područje umjetnosti, jezika, mladih, obrazovanja, znanosti, interkulturnog dijalog i razvoj sektora. Lokalni EUNIC klaster u Zagrebu čini sedam ustanova - Austrijski kulturni forum, British Council, Goethe Institut, Institut Francais, Talijanski institut za kulturu, Aula Cervantes i Instituto Camoes, a čiji će predstavnici prisustvovati dodjeli stipendija (14 sati, Ministarstvo kulture, Runjaninova 2).

ZAGREB - Muzej suvremene umjetnosti Zagreb i Platform Pariz održat će konferenciju za novinare u povodu otvorenja izložbe L'amour du risque / Ljubav prema riziku. Izložba predstavlja umjetnička djela iz zbirki petnaest francuskih muzeja suvremene umjetnosti. Na konferenciji će sudjelovati ravnateljica Muzeja suvremene umjetnosti Snježana Pintarić, predsjednik Platform Pariz, grupacije francuskih regionalnih fondova za suvremenu umjetnost, Bernard de Montferrand, ravnatelj muzeja Frac Provence-Alpes-Côte d'Azur, suautor izložbe Pascal Neveux, ORLAN, francuska umjetnica, generalni direktor Peugeota Hrvatska Tomislav Miletić, Dijana Pleština iz Hrvatskog centra za razminiranje i kustosica izložbe Leila Topić (18 sati, na izložbenom prostoru na 2. katu Muzeja suvremene umjetnosti, Avenija Dubrovnik 17). Otvorenje izložbe je u 20 sati.

Dežurni na desku FaH-a:

Prije podne: Damir Senčar

Poslije podne: Uroš Andrić

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

(Hina) xua ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙