FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BiH: Najavljen zajednički nastup stranaka HNS-a na lokalnim izborima

Autor: zkre
MOSTAR, 16. svibnja 2012. (Hina) - Političke stranke okupljene oko Hrvatskog narodnog sabora BiH (HNS) nastupit će zajedno u sredinama gdje su Hrvati u manjini na predstojećim općinskim izborima koji će se u listopadu održati u Bosni i Hercegovini, priopćeno je u srijedu nakon sjednice Predsjedništva HNS-a održane u Mostaru.

"Predsjedništvo HNS BiH donijelo je zaključak o zajedničkom nastupu stranaka HNS-a BiH u svim onim sredinama gdje je ugrožena nacionalna pozicija hrvatskog naroda", ističe se u priopćenju.

Dodaje se da HNS BiH inzistira na provedbi odluke Ustavnog suda BiH vezane za grad Mostar kako bi se u ovome gradu na jesen održali izbori s drugim općinama te otklonila diskriminacija u izbornom procesu. HNS je istaknuo kako Mostar ne smije više biti grad slučaj u kojem će na snazi biti izborna pravila koja se više nigdje ne primjenjuju u BiH.

Prema priopćenju, hrvatske stranke okupljene oko dva HDZ-a pozvale su vlasti u općinama i županijama da se suprotstave prijenosu ovlasti koje uzurpiraju većinske bošnjačke vlasti u Federaciji. "Od Federacije BiH se pokušava napraviti unitarni entitet s bošnjačkom dominacijom", navodi se u priopćenju.

Predsjedništvo HNS-a BiH pozvalo je i predsjednika Federacije BiH Živka Budimira da podnese ostavku na dužnost na koju je izabran temeljem odluke visokog predstavnika u BiH te da na taj način "omogući legitimnim hrvatskim predstavnicima da zaštite interese braniteljske populacije kao i ukupne hrvatske interese u Federaciji BiH".

(Hina) xzkre ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙