FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sjednica Gradskog vijeća prekinuta zbog nedostatka kvoruma

Autor: jdev
ŠIBENIK, 14. svibnja 2012. (Hina) - Predsjednik šibenskoga Gradskog vijeća, HSP-ovac Goran Grguričin udaljio je s današnje sjednice HDZ-ova vijećnika Ivicu Poljička, a pošto je sjednicu napustila većina oporbenih vijećnika, zbog nedostatka kvoruma, sjednicu Gradskog vijeća odgodio je za ponedjeljak, 21. svibnja.

Grguričin je HDZ-ova vijećnika Ivicu Poljička udaljio tijekom aktualnog sata jer je prigovarao zbog toga kako ga vodi predsjednik Gradskog vijeća.

Nakon Poljička, sjednicu su napustili svi HDZ-ovi te vijećnici Šibenskoga građanskog foruma, a nakon stanke koju je predsjednik Grguričin odredio zbog nedostatka kvoruma, u Gradsku vijećnicu nisu se vratili ni nezavisni vijećnici Drago Skorić i Ivan Ninić.

Budući da je natpolovična većina vijećnika napustila Gradsku vijećnicu, sjednica Gradskog vijeća odgođena je za 21. svibnja.

Ivica Poljičak, ogorčen zbog postupka predsjednika Grguričina, rekao je da je tužan kad vidi kakvog predsjednika ima šibensko Gradsko vijeće.

"Grguričin zaboravlja da je predsjednik svih članova vijeća, a ne samo vladajuće većine, kojima uvijek daje prednost, dok HDZ-ova pitanja prekida i upada nam u riječ. Ponaša se kao loš nogometni sudac", istaknuo je Poljičak.

Na konferenciji za novinare, koju su HDZ-ovi vijećnici održali pošto su napustili sjednicu, Tomislav Ninić ustvrdio je kako njegovi kolege iz stranke na aktualnom satu već neko vrijeme ne mogu postaviti pitanje.

Rekao je da gradska vlast sama sebi postavlja naručena pitanja te je ustvrdio kako HDZ traži da javnost stane iza njih i da im se kao oporbi dopusti da postavljaju pitanja.

Postupak Gorana Grguričina osudili su i nezavisni vijećnici. Ivan Ninić rekao je kako nezavisni vijećnici "neće sudjelovati u toj farsi". Dat će, dodao je, da se vladajući i oporba dogovore tko je dio vlasti jer više ne žele biti tampon-zona.

Ponašanje oporbenih vijećnika osudili su vijećnici SDP-a Branko Belamarić, Anita Jakšić i Davor Petković, koji su HDZ-ovce i 'forumaše' prozvali za neodgovornost i neozbiljnost jer "napuštaju sjednice parlamenta, čime ostaju neriješena važna pitanja za grad".

Na kraju su istaknuli kako njih predsjednik Gradskog vijeća nikada ne opominje niti prekida jer se oni u svojim izlaganjima drže poslovnika.

Goran Grgurčin novinarima je još jedanput objasnio da je Poljička udaljio pošto je "HDZ-ovac prešao na razinu osobnog vrijeđanja budući da je doveo u pitanje njegovo znanje u vođenju sjednica".

(Hina) xjdev ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙