FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Josip Vrbošić kandidat za novog predsjednika osječkoga Gradskog vijeća

Autor: ivuc
OSIJEK, 17. travnja 2012.(Hina) - Za novog predsjednika osječkoga Gradskoga vijeća, koji se treba izabrati na sutrašnjoj sjednici toga tijela, predložen je vijećnik HSLS-a Josip Vrbošić, rečeno je na današnjem sastanku osječkoga gradonačelnika Krešimira Bubala s pročelnicima gradskih upravnih odjela.

Pošto je na prošloj sjednici vijeća 19. ožujka razriješen dotadašnji predsjednik Gordan Matković (Nezavisna lista), u zakonskom roku od 30 dana potrebno je predložiti kandidata za novoga predsjednika, a odbor za izbor i imenovanja Gradskog vijeća predložio da to bude HSLS-ov vijećnik Josip Vrbošić, izvijestila je tajnica grada Jadranka Nikolov.

Matković je smijenjen na prijedlog kluba vijećnika HDSSB-a pošto je pokrenuo prijedlog izmjena statuta grada po kojima bi predstavnik grada u skupštinama gradskih poduzeća bio onaj koga imenuje Gradsko vijeće, a ne gradonačelnik.

Gradonačelnik Bubalo rekao je kako podupire Vrbošićevu kandidaturu, da je riječ o najaktivnijemu gradskom vijećniku te kako vjeruje da će na sutrašnjoj sjednici Gradskog vijeća dobiti potrebnu potporu vijećnika za tu dužnost.

(Hina) xivuc ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙