FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Povučena točka o radu gradonačelnika Keruma

Autor: ztes
SPLIT, 27. travnja 2012. (Hina) - Sjednica splitskoga Gradskog vijeća završena je danas povlačenjem bez obrazloženja točke dnevnog reda kojom je bilo predviđeno izvješće o radu gradonačelnika Željka Keruma od srpnja do prosinca 2011.

Predsjednica Gradskog vijeća Nevenka Bečić rekla je kako po statutu i poslovniku o radu tog vijeća predlagatelj može bez rasprave povući prijedlog točke dnevog reda.

U vrijeme povlačenja te točke dnevnog reda gradonačelnik Kerum nije bio u vijećnici, a na pitanje novinara je li njegova odsutnost razlog povlačenja te točke dnevnog reda, Bečić je odgovorila kako nije.

"Gradonačelnik je bio u svojem uredu u susjedstvu dvorane za sjednice i pratio je prijenos sjednice na lokalnoj televiziji", ustvrdila je Bečić i najavila mogućnost da se izvješće o radu gradonačelnika Keruma od srpnja do prosinca 2011. uvrsti u dnevni red sljedeće sjednice Gradskog vijeća.

Vijećnik HNS-a Goran Kovačević rekao je kako se nada da će izvješće o Kerumovu radu u drugom polugodištu 2011. biti ponovno stavljeno na dnevni red najkasnije do 31. lipnja ove godine jer je poslovnikom predviđeno da se takva izvješća mogu podnijeti u roku od šest mjeseci nakon isteka razdoblja koje je njime obuhvaćeno.

"Izvješće o radu gradonačelnika Keruma je jedna od najvažnijih točaka dnevnog reda i trebalo ju je uvrstiti na početak sjednice te je čudno da je za današnju sjednicu bilo predloženo to izvješće kao zadnja točka dnevnog reda", rekao je Kovačević.

Gradsko vijeće prihvatilo je danas većinom glasova zaključak o kupnji nekretnine - parcele zemljišta u splitskom naselju Kili - P23 čiji je vlasnik tvrtka Kila d.o.o. po cijeni, kako je rečeno, oko 2,3 milijuna kuna. Obrazloženo je da se to zemljište kupuje kako bi se na njemu mogla graditi prometnica za splitsko naselje Kilu te da će se dio novca za tu nekretninu isplatiti vlasniku, a dio će se "prebiti" kroz komunalne usluge.

Oporbeni vijećnici iz SDP-a i HDZ-a u raspravi su bili protiv kupnje te nekretnine tvrdeći kako je vlasnik tvrtke Kile d.o.o. od koje se kupuje zemljište nećak gradonačelnika Željka Keruma.

(Hina) xpgas ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙