FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HNS: nepotrebna obnova zagrebačkog Cvjetnog trga

Autor: dpos
ZAGREB, 14. travnja 2012. (Hina) - Zagrebačka Gradska organizacija HNS-a obnovu Cvjetnog trga u ovom trenutku smatra potpuno nepotrebnom, posebno s obzirom na nedavni val poskupljenja u Zagrebu, rekla je na današnjoj konferenciji za novinare glasnogovornica GO HNS-a Ana Borčić.

Borčić nedopustivim smatra i da građani, nakon što moraju platiti saniranje gubitaka koje su proizvele komunalne tvrtke u vlasništvu grada, "plate i nepotrebno uljepšavanje Cvjetnog trga čija je pozadina nedovoljno izgrađena infrastruktura jednog shopping centra".

Iznoseći kronologiju obnove Cvjetnog trga potpredsjednica GO HNS-a Grada Zagreba Vesna Roje podsjetila je kako su Program gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture kao i Program održavanja komunalne infrastrukture na području Grada Zagreba u 2012. godini bili na dnevnom redu sjednice Gradske skupštine u veljači kada su te točke na traženje gradskih zastupnika skinute s dnevnog reda.

Također, Vijeće Gradske četvrti Donji Grad, na svojoj sjednici u ožujku dalo je negativno mišljenje na prijedlog Programa gradnje objekata, te zatražilo da se iz Programa izdvoji uređenje Cvjetnog trga za koje je predviđeno 17,5 milijuna kuna.

"Ako je zagrebačka Gradska skupština prijedlog odbila, a Vijeće Gradske četvrti i struka dali su negativno mišljenje, kako je moguće da se raspisuje natječaj i izabere izvođač radova dok sve ne prođe zakonsku proceduru" upitala se Roje dodavši kako se ta točka dnevnog reda ne nalazi niti na dnevnom redu travanjske sjednice Gradske skupštine.

Zanimljivim smatra i to što je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio početak radova za 1. lipnja, te precizirao da će zamjena heksagonskih ploča granitnima započeti u Varšavskoj ulici, gdje su, kako je rekla, ploče sasvim nove i postavljene su po završetku izgradnje garaže.

(Hina) xtdel ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙