FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za ponedjeljak, 14. svibnja

Autor: dsta
ZAGREB, 14. svibnja 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za ponedjeljak, 14. svibnja.

ZAGREB - Ministar graditeljstva i prostornog uređenja Ivan Vrdoljak predstavit će Program energetske obnove zgrada javnog sektora 2012-2013. Detaljnu prezentaciju održat će pomoćnica ministra za energetsku učinkovitost Ana Pavičić-Kaselj, a o provedbi Programa govorit će predsjednik Upravnog odbora Centra za praćenje poslovanja energetskog sektora i investicija Dragan Marčinko. Energetska obnova zgrada javnog sektora projekt je kojim ministarstvo želi oživjeti građevinski sektor te ujedno pridonijeti smanjenju emisija štetnih plinova u atmesferu i štednji (11 sati, Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja, velika dvorana na 3. katu, Republike Austrije 20).

ZAGREB - Okrugli stol pod nazivom "Tržište rada i kriza", u organizaciji magazina Banka, ima za cilj rasvijetliti postojeće probleme tržišta rada te pokrenuti raspravu o mogućnostima za njegovo učinkovito unapređenje. Na okruglom stolu će biti riječi o posljedicama krize na zapošljavanje, minimalnoj plaći, obrazovanju i tržištu rada i dr. (10,00 sati, Tvornica kulture, Šubićeva 2).

ZAGREB - Njemačko-hrvatska industrijska i trgovinska komora ogranizator je simpozija o korištenju biomase i proizvodnje bioplina. Na simpoziju će biti predstavljeno aktualno stanje o korištenju biomase i potencijalima u Hrvatskoj, proizvodnji bioplina u Hrvatskoj, obnovljivim izvorima energije u Njemačkoj i dr. (9,15 sati, Hotel International, Kršnjavoga 1).

ZAGREB - Prvi proizvod u sklopu međunarodnog projekta SeeNet (South East Europe Network) "Zajednička promocija kulturnih, ambijentalnih i povijesnih dobara Istre i Varaždina" bit će promoviran na konferenciji za novinare koja će se u organizaciji Istarske županije održati u Hrvatskoj turističkoj zajednici. Projekt SeeNet vrijedan je 11,2 milijuna eura i ima 47 partnera iz jugoistočne Europe. Financiran je od strane Ministarstva vanjskih poslova Italije i sedam talijanskih regija. (11,00 sati, HTZ, Iblerov trg 10/4).

ZAGREB - Hrvatska industrija u ožujku je zabilježila rast prometa na mjesečnoj razini, dok su smanjene nove narudžbe, a na godišnjoj je razini zabilježen pad prometa i rast narudžbi. Po podacima Državnog zavoda za statistiku, ukupni desezonirani promet industrije u ožujku je u odnosu na veljaču porastao za 0,2 posto. Na godišnjoj razini kalendarski prilagođeni podaci pokazuju pad prometa industrije za 3,1 posto. Kumulativni podaci za prva tri mjeseca ove godine u odnosu na isto razdoblje lani pokazuju da je ukupni promet hrvatske industrije pao za 0,2 posto. Prerađivačka industrija koja radi na temelju narudžbi u ožujku u odnosu na veljaču bilježi pad narudžbi za 13,5 posto. Na godišnjoj razini, u odnosu na ožujak 2011. narudžbe su porasle za 0,2 posto.

dežurne urednice:

prije podne - Davorka Stanešić

poslije podne - Nevenka Brčić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-adresa: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙