FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za srijedu, 9. svibnja

Autor: dsta
ZAGREB, 9. svibnja 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 9. svibnja.

ZAGREB - Investicijski summit (Investment Summit Croatia and SEE) održat će se u organizaciji veleposlanstva Švedske i švedskog Trgovinskog vijeća uz podršku Ministarstva gospodarstva, Hrvatske udruge poslodavaca i Hrvatske gospodarske komore. Cilj je te konferencije predstaviti nove i inovativne načine financiranja projekata kao i potaknuti nove projekte, a sektori interesa su energetika i infrastruktura (9,00 sati, Hotel Westin, Kršnjavoga 1).

ZAGREB - Turističko vijeće i Sabor Hrvatske turističke zajednice (HTZ) na svojim će sjednicama razmotriti aktualnosti vezane za tijek ovogodišnje sezone te aktualno stanja na tržištima, kao i prijedloge za potpore projektima i manifestacijama te za sufinanciranje kulturno-turističkih proizvoda u ovoj godini. (10,00 sati Turističko vijeće; 11,00 sati Sabor, Hotel Sheraton, Kneza Borne 2).

ZAGREB - Na Zagrebačkom velesajmu bit će otvoreni Dani turizma i enogastronomije, a na četiri specijalizirana sajma do 12. svibnja sudjelovat će 258 izlagača iz 16 zemalja. Riječ je o međunarodnim sajmovima turizma CroTOUR, hrane, pića i gastronomskih inovacija InGa, vina i opreme za vinarstvo i vinogradarstvo Vinovita i hotelsko-ugostiteljske opreme i cateringa Hotel&Gastroteh (11,00 sati, ZV, paviljon 7).

PLOČE - Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić obići će gradilište u Luci Ploče u povodu početka izgradnje terminala za suhe rasute terete, ukupne vrijednosti 62 milijuna eura, čija se realizacija očekuje u svibnju 2014. godine (11,30 sati).

OPATIJA - Međunarodni znanstveno-stručni susret stručnjaka za plin počinje s trodnevnim radom u organizaciji Hrvatske stručne udruge za plin. Nakon svečanosti otvaranja (8,45 sati) te pozivnih predavanja bit će održana konferencija za novinare (13,00 sati, Grand Hotel Adriatic, Maršala Tita 200).

dežurne urednice:

prije podne: Nevenka Brčić

poslije podne: Davorka Stanešić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙