FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: terminski indeksi stagniraju u očekivanju podatka o zaposlenosti

Autor: scvi
NEW YORK, 4. svibnja 2012. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi danas stagniraju, jer su investitori na oprezu uoči objave ključnog izvješća s američkog tržišta rada.

Terminski Dow Jones indeks bio je oko 14,00 sati na dobitku 2 bodova, a tehnološki Nasdaq tek 1 bod.

Istodobno, terminski S&P 500 ojačao je 0,3 bodova, i bio je neznatno iznad fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

Američko ministarstvo rada danas će objaviti izvješće o zaposlenosti u SAD-u u proteklome mjesecu. Očekuje se da će pokazati rast broja zaposlenih za 170.000, nakon u ožujku zabilježenih 120.000 novih radnih mjesta.

„Iduća dva izvješća o zaposlenosti bit će vrlo važna. Naime, završava dio Fedovih operacija na monetarnom tržištu, a izvješća o zaposlenosti ključna su budući je jedna od Fedovih uloga i poticanje zaposlenosti. S druge, pak, strane, investitorima je to važno jer su upravo potezi Feda poticali rast tržišta dosad“, ističe Kim Forrest, analitičar pri investicijskom društvu Fort Pitt Capital Group.

Investitori bi mogli oklijevati s pozicioniranjem u dionice i uoči vikenda, odnosno izbora u Francuskoj i Grčkoj.

I na europskim burzama danas prevladava oprez uoči objave ključnog podatka s američkog tržišta rada. Londonski FTSE indeks trenutno je u minusu 0,68 posto, frankfurtski DAX 0,54 posto, a pariški CAC 0,23 posto.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙