FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Đakovo proslavilo Dan grada

Autor: sela
ĐAKOVO, 8. svibnja 2012. (Hina) - Svečanom sjednicom Gradskog vijeća Đakovo je obilježilo Dan grada, 8. svibnja, i 773 godine pisane povijesti.

Prvi pisani spomen vezuje se uz spomenuti datum iz 1239. godine. U nazočnosti đakovačko-osječkog nadbiskupa i metropolita mons. Marina Srakića, osječko-baranjskog župana Vladimira Šišljagića, izaslanika predsjednika Hrvatskog sabora i saborskog zastupnika SDP-a Domagoja Hajdukovića i dr., o aktulnom trenutku grada govorio je gradonačelnik Zoran Vinković.

"U ovoj gospodarskoj krizi Đakovo nije oaza, otok u kojem cvjetaju ruže; i ovaj grad dijeli sudbinu ostalih jedinica lokalne samouprave koje se bore s nezaposlenošću, teškom socijalnom slikom sve većeg broja građana i dr. U ovom trenutku nezaposlenost u gradu obuhvaća 3.011 osoba bez posla i pred nama je borba za svako radno mjesto", rekao je Vinković.

Dodao je kako je pravi pokretač i Hrvatske i jedinica lokalne samouprave fiskalna decentralizacija.

Dan grada Đakovčanima je čestitao i nadbiskup Srakić.

"Đakovo zovu srcem Slavonije, a liječnici kažu da su najčešće bolesti, bolesti srca. Nemojmo dopustiti da Đakovo boluje od srca i uskogrudnosti nego da srce bude motor, a to znači da želimo da ovaj grad ostvari preduvjete za opće dobro", rekao je mons. Srakić.

"Ovo srce vječno će kucati jer kada bi ono stalo, stala bi cijela Slavonija, a to je nemoguće", dodao je župan Šišljagić.

U povodu Dana grada Đakova zaslužnim pojedincima i kolektivima dodijeljena su gradska priznanja.

(Hina) xsela ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙