FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Poziv na prvosvibanjsku proslavu u Osijeku

Autor: vsik
OSIJEK,30. travnja, 2012.(Hina) - Regionalni sindikalni čelnici SSSH i PPDIV-a Frano Kopić i Šimo Orešković na današnjoj su konferenciji za novinare u Osijeku pozvali građane da sutra dođu na lijevu obalu Drave i nastave stogodišnju tradiciju proslave 1. svibnja.

U organizaciji tih sindikata, grada Osijeka i Osječko-baranjske županije građanima će biti podijeljeno 2500 porcija graha, a hrvatskoj vladi poslat će i poruke vezane uz težak život građana.

Orešković je poručio da će slanina i kobasica u grahu biti domaća, ali, nažalost, ne i grah, koji se uvozi premda ga sami možemo proizvoditi.

Umjesto tradicionalnih crvenih prvosvibanjskih karanfila, "radnici, nezaposleni i svi kojima je život pun problema i neimaštine dići će žuti karton kao upozorenje vladi da su građani Slavonije i Baranje te cijele Hrvatske zaslužili pošten odnos i pravo na dostojanstven život", rekao je regionalni sindikalni povjerenik PPDIV-a Šimo Orešković.

Izaslanstva regionalnih sindikata SSSH i PPDIV-a, grada Osijeka i Osječko-baranjske županije položila su danas vijence ispred križa na Centralnom groblju.

Proslava Praznika rada 1. svibnja u Osijeku je počela prije 100 godina s tri prosvjednika, a već godinu dana poslije na lijevoj obali Drave okupilo se oko 600 nezadovoljnih radnika.

(hina ) xvsik yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙