FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U čakovečkoj bolnici otvorena nova jedinica intenzivnog liječenja

Autor: tjak
ČAKOVEC, 19. travnja 2012. (Hina) - U Županijskoj bolnici u Čakovcu danas je otvorena 3,3 milijuna kuna vrijedna nova jedinica intenzivnog liječenja.

Od te svote 1,5 milijuna kuna je iz tzv. decentraliziranih financijskih sredstava, a ostalo je osigurano iz bolničkih pričuva i donacija. Kako je na svečanom otvorenju rekao ravnatelj Županijske bolnice u Čakovcu Dragutin Kopasić, nova jedinica vapila je za izgradnjom jer je stara izgrađena početkom 70-ih godina prošlog stoljeća i bila je zastarjela te je postala uskim grlom bolnice. Dodao je da je zbog nemogućnosti kvalitetne skrbi na intenzivnom odjelu trpio cijeli operativni trakt.

Radovi su trajali godinu dana, a u cijelom projektu osobito su se angažirale bolničke tehničke službe.

One su, istaknuo je ravnatelj, napravile veći dio posla, od projektiranja do bojenja zidova i uvođenja instalacija. Dodao je da bolnica zbog neodostatka novca neće zapošljavati novo osoblje, niti nabavljati novu opremu, a broj postelja povećan je sa šest na sedam.

Zamjenik međimurskog župana Matija Posavec rekao je kako tim novim odjelom Međimurska županija dobiva razinu zdravstvene skrbi kojom se približava europskim standardima.

Zaključio je da je od ulaganja u opremu važnije ulaganje u ljude, a međimursko zdravstvo ima kadrove s kojima se može podičiti.

Prvi pacijenti u jedinici intenzivnog liječanja primat će se već od ponedjeljka.

(Hina) xtjak yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙