FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Lani 272 djece ozlijeđeno u prometu na zagrebačkom području

Autor: smar
ZAGREB, 13. travnja 2012. (Hina) - U prometnim nesrećama na zagrebačkom području lani je ozlijeđeno 272 djece, među kojima 60 posto u vozilima, rečeno je danas prilikom predstavljanja edukativne akcije "Jednostavno sigurni u prometu" u Dječjem domu sv. Terezije od malog Isusa.

Predstavnik MUP-a Ivan Ivanović rekao je kako su najčešće pogreške to što djeca nisu vezana sigurnosnim pojasom, dopušta im se da sjede na prednjemu suvozačevu sjedalu, a djeca mlađa od pet godina ne prevoze se u sigurnosnim sjedalicama. Pozvao je roditelje da se pri prijevozu djece primjereno služe sredstvima namijenjenima sigurnosti u prometu.

Edukativnu akciju "Jednostavno sigurni u prometu", kojom se želi poučiti djecu predškolske dobi o pravilnom ponašanju u prometu, pokrenulo je Basler osiguranje u suradnji s MUP-om.

U sklopu akcije predstavnici Baloise grupe i Basler osiguranja uručili su donaciju Dječjem domu sv. Terezije od malog Isusa za obnovu dječjeg igrališta.

Humanost društva očituje se u tome koliko ono ima osjećaja za najslabije, rekla je ravnateljica tog doma sestra Anastazija, koja je zahvalila donatorima.

Predsjednik uprave Basler osiguranja iz Zagreba Darko Cesar istaknuo je da je rano djetinjstvo temelj na kojem se gradi život te da se tom akcijom djeci želi pružiti zdravlje i sigurnost, koji su osnovna potreba svakog čovjeka.

"Želio bih podsjetiti i odrasle na povećan oprez u prometu jer smo svi na neki način njegovi aktivni sudionici, odgovorni za živote najmlađih", istaknuo je.

Predsjednik uprave Baloise grupe Martin Strobel rekao je da se akcijom želi pridonijeti zajednici, a kao jednu od glavnih obaveza društva vidi edukaciju najmlađih građana o sigurnosti u prometu.

Nakon predstavljanja akcije održana je radionica na kojoj su se djece mogla upoznati s prometnim znakovima i semaforima.

(Hina) xsmar yso

An unhandled error has occurred. Reload 🗙