FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: terminski indeksi u plusu nakon uspješne španjolske aukcije

Autor: scvi
NEW YORK, 19. travnja 2012. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi najavljuju rast cijena dionica na početku današnjeg trgovanja na Wall Streetu, nakon što se Španjolska uspješno ponovno zadužila, a investitori imaju pozitivna očekivanja uoči objave novih pokazatelja i financijskih izvješća.

Terminski Dow Jones indeks bio je oko 13,30 sati na dobitku 66 bodova, a tehnološki Nasdaq 19,5 bodova.

Istodobno, terminski S&P 500 ojačao je 6,5 bodova, i bio je iznad fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

Španjolska je uspješno danas emitirala 2,5 milijarde eura vrijedne 2-godišnje i 10-godišnje obveznice, i to u skladu s najvišim planiranim iznosima, no bila je primorana zadužiti se uz višu cijenu unatoč solidnoj potražnji.

Tako je prinos po 10-godišnjim obveznicama porastao s prosječnih 5,403 posto koliko je iznosio na aukciji u siječnju na 5,743 posto.

Nove smjernice investitori očekuju od novih financijskih i makroekonomskih izvješća. Danas se očekuje objava poslovnih rezultata 35 kompanija, čije su dionice sadržane u S&P 500 indeksu, među kojima i Microsofta te Verizon Communicationsa.

Od makroekonomskih pokazatelja, danas će biti objavljeni podaci o broju novih nezaposlenih Amerikanaca u proteklome tjednu, indeks industrijske aktivnosti u regiji Philadelphije, te najnoviji podaci s američkog tržišta nekretnina.

Na europskim burzama cijene dionica u četvrtak u ojačale, no ponešto su se spustile s ranije dosegnutih razina nakon što su objavljeni rezultati aukcije španjolskih državnih obveznica.

Londonski Ftse indeks trenutno je u plusu 0,7 posto, frankfurtski DAX 0,58 posto, a pariški CAC 0,22 posto.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙