FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OESS zadovoljan dogovorom o izbornom procesu na Kosovu

Autor: mtro
BEČ, 30. travnja 2012. (Hina/AFP) - Organizacija za europsku sigurnost i suradnju (OESS) izrazila je u ponedjeljak zadovoljstvo dogovorom o organiziranju i posredovanju u kontroli izbora na Kosovu za predstojeće parlamentarne i predsjedničke izbore u Srbiji.

"Zadovoljan sam današnjim dogovorom koji će olakšati misiju OESS-a na Kosovu za parlamentarne i predsjedničke izbore u Srbiji. Posljednjih dana sam bio u stalnom kontaktu sa uključenim stranama, zajedno s glavnim tajnikom OESS-a Lambertom Zannierom u poticanju pozitivnog pristupa", objasnio je zamjenik irskog premijera Eamon Gilmore, koji je izvršni predsjednik OESS-a.

On je precizirao da se rezolucija 1244 Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda mora poštivati u svakoj etapi procesa, te da si u slučaju nepoštivanja OESS zadržava pravo povlačenja iz posredovanja.

OESS je počeo pripreme za organiziranje birališta, kako bi birači na Kosovu mogli iskoristiti svoja prava na tim izborima. Zannier je pozvao sve strane da se suzdrže provokacija i istaknuo važnost suradnje s OESS-om.

Srbija, koja je u ožujku dobila status kandidata za pristup EU ali ne i datum početka pristupnih pregovora, održat će 6. svibnja predsjedničke i parlamentarne izbore.

(Hina) xtm ydh

An unhandled error has occurred. Reload 🗙