FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednica Kosova s visokim vojnim izaslanstvom Hrvatske

Autor: dhai
PRIŠTINA, 17. travnja 2012. (Hina) - Predsjednica Kosova Atifete Jahjaga razgovarala je u utorak u Prištini s visokim izaslanstvom Hrvatske vojske koje predvodi načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general Drago Lovrić.

Jahjaga je u razgovoru visoko ocijenila doprinos pripadnika Hrvatske vojske koji služe na Kosovu u sastavu mirovnih snaga NATO-a (KFOR), priopćeno je iz ureda kosovske predsjednice.

Jahjaga je odnose između Kosova i Hrvatske ocijenila jako dobrima i zauzela se za daljne produbljenje tih odnosa, te istakla kako Hrvatska sa svojim iskustvom integracije u NATO može pomoći Kosovskih sigurnosnim snagama kroz razmjenu iskustava.

Kosovo i Hrvatska, po njezinim su riječima, angažirani na izgradnji mira i stabilnosti u regiji.

General Lovrić istakao je da se odnosi između dviju zemalja mogu dodatno produbiti putem pomoći koju Hrvatska može pružiti za osposobljavanje i pripremu Kosovskih sigurnosnih snaga, kako bi dostigle svoje operativne kapacitete.

Vojno izaslanstvo iz Hrvatske na Kosovu boravi od ponedjeljka, kada je posjetilo Kosovske sigurnosne snage i razgovaralo s nadležnim ministrom Agimom Cekuom i zapovjednikom tih snaga generalom Kadri Katratijem.

Mediji u Prištini opširno su izvijestili o posjetu visokog izaslanstva Hrvatske vojske Kosovu i spremnosti za pomoć Kosovskim sigurnosnim snagama do njihove integracije u NATO.

(Hina) xbb ydh

An unhandled error has occurred. Reload 🗙