FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Erste banka: 130,4 milijuna kuna neto dobit u prvom kvartalu

Autor: dsta
RIJEKA/ZAGREB, 30. travnja 2012. (Hina) - Erste&Steiermaerkische Bank d.d. ostvarila je u prva tri mjeseca ove godine neto dobit od 130,4 milijuna kuna, čime je banka zadržala stabilnu razinu profitabilnosti, izvijestili su danas iz te banke.

Ukupna aktiva Erste banke na kraju ožujka 2012. iznosila je 57,6 milijardi kuna, što je za 1,0 posto više u odnosu na kraj 2011.

Ukupni krediti i potraživanja od klijenata krajem ožujka iznosili su 39,7 milijardi kuna, što je 0,8 posto više u odnosu na kraj 2011. Povećanje ukupnih kredita, navode iz Erste banke, ponajviše je posljedica porasta kredita pravnih osoba, dok se krediti stanovništvu nisu značajnije mijenjali u odnosu na usporedno razdoblje prošle godine.

Banka je u prva tri mjeseca tekuće godine ostvarila 533 milijuna prihoda iz redovnog poslovanja. Postignuti financijski rezultat u skladu je s postavljenim ciljevima za 2012., ističu iz te banke.

Predsjednik uprave Erste banke Petar Radaković kaže kako su zadovoljni ostvarenim rezultatima u prvom ovogodišnjem tromjesečju, posebice imajući u vidu činjenicu da su tržišni uvjeti izuzetno zahtjevni. Uvjeren je da će u 2012. ispuniti sve ciljeve koje su si zadali za ovu godinu.

Ciljevi do kraja 2012. su praćenje financijskih potreba građana, intenzivno fokusiranje na segment malog i srednjeg poduzetništva te praćenje kvalitetnih projekata koji potiču razvoj realnog sektora i rast zaposlenosti. Perspektivu za novo kreditiranje banka posebice vidi u obnovljivim izvorima energije i energetskoj učinkovitosti, poljoprivredi i infrastrukturnim projektima u vezi s EU fondovima, kao i proizvodnji namijenjenoj izvozu.

Prema konsolidiranom financijskom izvještaju Grupe za prva tri mjeseca 2012. godinu, koji osim Erste banke uključuje i ovisna društva Erste DMD d.o.o., Erste Nekretnine d.o.o., Erste Delta d.o.o., Erste Bank a.d., Podgorica, Erste Card Club d.d., Erste Factoring d.o.o., ukupna aktiva iznosila je 63,9 milijardi kuna, ukupni krediti iznosili su 45,2 milijardi kuna, dok je neto dobit dosegla 162,6 milijuna kuna.

(Hina) xpp/xds yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙