FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za četvrtak, 19. travnja

Autor: tper
ZAGREB, 18. travnja 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 19. travnja.

ZAGREB - U organizaciji zagrebačka tvrtke Expositum održat će se prvi međunarodni sajam investicija i komercijalnih nekretnina "REXPO Zagreb 2012". Na sajmu će biti predstavljeni brojni investicijski projekti koji su u tijeku ili će početi u Hrvatskoj i jadranskoj regiji, a sve s ciljem pokretanja investicija. Svoju ponudu na 35 štandova predstavit će i brojne tvrtke, banke, investicijske agencije i drugi, a održat će se i brojna stručna predavanja te paneli s ciljem razmjene kontakata, iskustava i znanja (9,00 sati početak sajma, 16,00 sati svečano otvorenje, Hypo Expo centar, Slavonska avenija 6).

ZAGREB - U Hrvatskoj narodnoj banci (HNB) bit će predstavljene predložene izmjene zakonodavnog okvira za poslovanje kreditnih institucija, a izmjene zakonske regulative će predstaviti viceguverner HNB-a Davor Holjevac (10,00 sati, HNB, Trg hrvatskih velikana 3).

ZAGREB - Čelnici Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) i Hrvatske udruge sindikata (HUS) potpisat će Sporazum o suradnji i otvaranju procesa udruživanja te Kodeks ponašanja za sve organizacijske razine, čime se otvara proces udruživanja SSSH i HUS-a (10,00 sati, Radnički dom, Trg kralja Petra Krešimira IV, dvorana 518/V).

ZAGREB - U sklopu posjete izaslanstva Japanske udruge poslodavaca - Keidanren u Hrvatskoj gospodarskoj komori održat će se Hrvatsko-japanski poslovni forum. Keidanren je najvažnija japanska gospodarska udruga, a na skupu će se uz ostalo razgovarati o gospodarskoj suradnji Hrvatske i Japana te o promjenama uvjeta poslovanja koji će nastupiti ulaskom Hrvatske u EU itd. Prema podacima HGK, robna razmjena Hrvatske i Japana u prošloj je godini iznosila 309 milijuna američkih dolara, pri čemu Hrvatska bilježi deficit od oko 161 milijun dolara. Naime, hrvatski je izvoz u Japan prošle godine iznosio 73,9 milijuna dolara, što je porasta za 52 posto u odnosu na 2010. godinu, dok je istodobno uvoz iz Japana smanjen za 3,8 posto, na 235,2 milijuna dolara (10,30 sati, HGK, Rooseveltov trg 2).

ZAGREB - Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras primiti će predstavnike uglednih japanskih tvrtki članica ekonomske organizacije Keidanren. Iz Ministarstva najavljuju da će na tom radnom sastanku, koji će biti otvoren za javnost, biti predstavnici japanskih tvrtki Mitsubishi, Toshiba, Hitachi, Toyota, Mitsui i dr. (14,00 sati, velika dvorana Ministarstva poduzetništva i obrta, Ulica grada Vukovara 78).

ZAGREB - Privredna banka Zagreb (PBZ) i Europski investicijski fond (EIF) potpisat će Ugovor o jamstvu sukladno Okvirnom programu za konkurentnost i inovacije (CIP). Suradnja PBZ-a s EIF-om rezultirala je posebno strukturiranim kreditnim programom EU Sinergo krediti koji po povoljnijim uvjetima omogućava kreditiranje obrtnika i poduzetnika koji zapošljavaju manje od 10 djelatnika i ostvaruju godišnji prihod do 10 milijuna kuna. Putem ovog programa PBZ će u sljedeće tri godine navedenom mikro segmentu plasirati novih kredita u ukupnom iznosu od 30 milijuna eura (11,00 sati, Hotel Westin, Kršnjavoga 1).

dežurne urednice:

prije podne: Davorka Stanešić

poslije podne: Nevenka Brčić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xtp ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙