FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iranci od pregovora očekuju ukidanje dijela sankcija

Autor: mhaj
TEHERAN , 30. travnja 2012. (Hina/AFP) - Iran od velikih međunarodnih sila očekuje ukidanje dijela sankcija donesenih protiv te zemlje u znak dobre volje, na sastanku koji će se 23. svibnja održati u Bagdadu, bez obzira na to hoće li taj susret omogućiti rješenje svih problema i pitanja ili neće, izjavio je u ponedjeljak jedan od savjetnika ajatolaha Alija Hameneija,

"Irak očekuje da grupa 5+1 (SAD, Rusija, Kina, Francuska i Velika Britanija te Njemačka) ukine nelogične sankcije donesene protiv Bagdada", rekao je Golam ali Hadad Adel, savjetnik vrhovnoga vođe, ajatolaha Alija Hameneija, prenosi agencija Mehr.

"Neučinkovitost sankcija dokazali su i zapadnjački čelnici", rekao je, ocijenivši kako bi ukidanje sankcija pokazalo "njihovu dobru volju kada je riječ o naporima da se ponovno uspostavi međusobno povjerenje".

"Ne možemo očekivati da se sva pitanja riješe ovdje u Bagdadu, no pretpostavljamo da će ozračje pregovora biti slično onome u Istanbulu", u kojemu su pregovori nastavljeni nakon 15-mjesečne pauze, dodao je. Sastanak u Istanbulu omogućio je pokretanje pregovora, a ovi u Bagdadu trebali bi biti prvi koji će omogućiti razgovor o nekim iznimno osjetljivim pitanjima, prenosi iranska agencija Mehr.

(Hina) xmh ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙