FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na Wall Streetu cijene dionica porasle treći dan zaredom

Autor: neba
NEW YORK, 27. travnja 2012. (Hina/Reuters) - Na Wall Streetu su u četvrtak cijene dionica porasle treći dan zaredom, što se zahvaljuje boljim nego što se očekivalo poslovnim rezultatima niza kompanija i snažnom rastu prodaje kuća u SAD-u.

Dow Jones indeks ojačao je 0,87 posto, na 13.204 boda, dok je S&P 500 porastao 0,67 posto, na 1.399 bodova, a Nasdaq indeks 0,69 posto, na 3.050 bodova.

Među najvećim su dobitnicima jučer bile dionice građevinskih kompanija, nakon vijesti da je prodaja postojećih kuća u ožujku porasla snažnih 4,1 posto, dosegnuvši najvišu razinu u dvije godine. Zahvaljujući tome, indeks građevinskog sektora Philadelphijske burze ojačao je 3 posto.

Ulagače je ohrabrio i niz dobrih poslovnih izvješća kompanija. Dionica Amazona poskupila je više od 8,5 posto jer su financijski rezultati najvećeg svjetskog internetskog trgovca u prvom tromjesečju nadmašili i najoptimističnije procjene.

Bolje nego što se očekivalo rezultate objavili su i proizvođač oružja Lockheed Martin, softverska kompanija Citrix, agencija za online zapošljavanje Monster Worldwide itd.

No, bilo je i podbačaja. Naftni div Exxon Mobil ostvario je u prvom kvartalu manju dobit nego godinu dana prije, dok su prihodi UPS-a, najveće svjetske poštanske kompanije, bili manji od očekivanja.

Cijena dionice Exxona skliznula je 0,9, a UPS-a 1,8 posto.

Dosad je poslovna izvješća objavilo oko 250 kompanija čije su dionice u sastavu S&P 500 indeksa, pri čemu je njih 72 posto nadmašilo očekivanja.

I na većini europskih burzi cijene su dionica jučer porasle. Londonski FTSE indeks ojačao je 0,52 posto, na 5.748 bodova, a frankfurtski DAX 0,53 posto, na 6.739 bodova. Pariški CAC oslabio je, pak, 0,13 posto, na 3.229 bodova.

(Hina) xneba ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙