FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagrebački vremeplov - od 21. travnja do 30. rujna

Autor: vlar
ZAGREB, 19. travnja 2012. (Hina) - Od 21. travnja ponovno kreće turistički projekt "Zagrebački vremeplov", u sklopu kojega će se do 30. rujna na gradskim trgovima i ulicama održavati pjevačka, plesna i promenadna događanja, najavljeno je danas iz Turističke zajednice Grada Zagreba.

Tako će i ove godine, svake subote od 11 do 13 sati, s pozornice Glazbenog paviljona na Zrinjevcu odzvanjati zvuci valcera i koračnica, glazbeni napjevi iz opereta, talijanske kancone, jazz, popularne i rock glazbe. Nedjeljama, od 11 do 13 sati, promenadni koncerti održavat će se u parku Maksimir kod Vidikovca.

U samom središtu grada, od Kaptola preko Dolca i Tkalčićeve ulice do Trga bana Josipa Jelačića, svake subote od 10 do 12 sati te nedjeljom od 11 do 13 sati, članovi folklornih društava pjesmom i plesom dočaravat će običaje zagrebačke okolice i darivati posjetitelje tradicionalnim slasticama ili domaćim voćem,

Kod spomenika Kumici na Dolcu, petkom i subotom od 8 do 13 sati, proizvođači s obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, odjeveni u narodne nošnje, prodavat će sezonsko voće i povrće, oživljavajući sjećanje na tisuće kumica, koje su kroz stoljeća hranile Zagrepčane.

Vikendima u prijepodnevnim satima na gornjogradskim ulicama i trgovima prolaznici će moći uživati u zvucima uličnih svirača, a subotom od 17 do 20 sati i prošetati u društvu kostimiranih likova iz zagrebačke povijesti, poput A. G. Matoša, Marije Jurić Zagorke, vitezova i gradskih stražara. Ove godine već poznatoj plejadi likova pridružit će se i poneki novi lik, najavljuju organizatori.

Od 21. travnja, svake subote i nedjelje, te za Dan grada Zagreba i Dan kravate, točno u podne na Markovu trgu održavat će se i smjena straže Počasne satnije Kravat pukovnije.

Od kraja lipnja, petkom će se održavati plesne večeri na Zrinjevcu, a četvrtkom, petkom i subotom Tkalčićeva ulica ponijet će naziv ulice dobre zabave i glazbe jer tada počinje Tkalčijana – nastupi uličnih svirača i zabavljača, izvijestila je Turistička zajednica Grada Zagreba, uz napomenu da se u slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta, programi otkazuju.

(Hina) pp/xvl yaz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙