FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za utorak, 24. travnja

Autor: dsta
ZAGREB, 24. travnja 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 24. travnja.

BEČ - Na Hrvatskom gospodarskom danu u Beču u Austrijskoj gospodarskoj komori najavljeno je sudjelovanje 70 hrvatskih i 80 austrijskih gospodarstvenika. Glavna tema susreta hrvatskih i austrijskih gospodarstvenika bit će Hrvatska kao dio EU gospodarstva, a hrvatsko izaslanstvo predvodit će prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić te potpredsjednica Hrvatske gospodarske komore za gospodarstvo, europske integracije i pitanja EU Vesna Trnokop Tanta. Austrija je od 1993. do 2011. uložila u Hrvatsku 6,3 milijarde eura i sa udjelom od 24,6 posto u ukupnim inozemnim izravnim ulaganjima prvi je ulagač u Hrvatsku. Trenutno je oko 950 austrijskih poduzeća na razne načine zastupljeno na hrvatskom tržištu. (10,00 sati, WKO).

ZAGREB - Predstavnici četiriju sindikalnih središnjica - Saveza samostalnih sindikata Hrvatske, Nezavisnih hrvatskih sindikata, Hrvatske udruge sindikata i Udruge radničkih sindikata Hrvatske - na konferenciji za novinare govorit će o sindikalnim aktivnostima i obilježavanju Međunarodnog praznika rada - 1. svibnja. (10,30 sati, Radnički dom, Krešimirov trg 2).

ZAGREB - Otvaranje projekta "Tehnička pomoć Operativnoj strukturi za promet u identifikaciji i procjeni projekata" koji se sufinancira u okviru IPA programa 2007-2011 EU za Hrvatsku. Cilj projekat je pripremiti Hrvatsku za učinkovito raspolaganje i apsorpciju IPA pomoći te unaprijediti njenu sposobnost za učinkovito korištenje strukturnih fondova i kohezijskog fonda nakon pristupanja u EU. (10,00 sati, Informacijski centar delegacije EU, Trg žrtava fašizma 6).

ZAGREB - "Moj novac, moja prava" - naziv je okruglog stola na kojem će se raspravljati o zaštiti potrošača korisnika financijskih usluga. Koliko su potrošači informirani o svojim obvezama prije potpisivanja ugovora o financijskog usluzi, što se u budućnosti može učiniti za osnaživanje prava potrošača u dijelu financijskih usluga i bankarstva, neka su od pitanja o kojima će se raspravljati na skupu u organizaciji nekoliko udruga potrošača (11,00 sati, prostorije HUZP-a Zagreb, Ozaljska 93/II).

dežurne urednice:

prije podne: Nevenka Brčić

poslije podne: Davorka Stanešić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙