FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sedmi nacionalni sajam pršuta u Sinju

Autor: rsin
SINJ, 21. travnja 2012. (Hina) - Mesna industrija Vajda Čakovec, Pršutana Mirlović Zagora osvojila je plaketu šampiona kvalitete u kategoriji dalmatinskog pršuta na 7. nacionalnom sajmu pršuta i suhomesnatih proizvoda u Sinju.

Zlatna plaketa za kvalitetu pripala je Mesnicama Žužić iz Krka dok je u kategoriji istarskog nedimljenog pršuta šampionom kvalitete proglašen istarski pršut Dujmović Tinjan.

Organizatorica Sajma, direktorica poduzetničkog centra Ana Barać rekla je kako je presretna što je ove godine Sinj ugostio čak 57 izlagača pršuta i drugih autohtonih proizvoda s područja cijele Hrvatske, a bilo ih je i iz Bosne i Hercegovine.

"Sve, od svečanog otvaranja, preko predstavljanja kulturno umjetničkih programa do natjecanja ugostiteljsko hotelijerskih škola s ovoga područja protekle su u iznimno dobrom ozračju te bih ovogodišnji sajam ocijenila čistom peticom", rekla je Barać. "Pršuti su iz godine u godinu sve bolji, a time se ostvaruje i cilj Sajma - popularizacija i zaštita dalmatinskog pršuta", kazala je.

(Hina) xrsin yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙