FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljena knjiga i CD o kardinalu Franji Kuhariću

Autor: vlar
ZAGREB, 17. travnja 2012. (Hina) - U prigodi 10. obljetnice smrti kardinala Franje Kuharića, Glas Koncila objavio je knjigu i nosač zvuka "Bog je ljubav. Kardinal Franjo Kuharić nam govori" koju su večeras u zagrebačkoj crkvi sv. Petra predstavili priređivači Nedjeljko Pintarić, Vladimir Stanković i Vesna Jurić-Rukavina.

Naslovljena po Kuharićevu biskupskom geslu "Bog je ljubav", knjiga, zajedno s nosačem zvuka, sadrži tekstualne i zvučne priloge pokojnoga kardinala Kuharića (1919.–2002.), na čiju je obljetnicu smrti, 10. ožujka ove godine, kardinal Josip Bozanić najavio početak otvaranja procesa njegove beatifikacije.

Knjiga donosi i svjedočanstva brojnih crkvenih uglednika i javnih osoba o veličini Kuharićeva životnog puta, od rođenja u Gornjem Pribiću preko prvih svećeničkih dana do imenovanja zagrebačkim nadbiskupom,

Na nosaču zvuka objedininjeno je 40 različitih Kuharićevih misli i poruka, izrečenih tijekom njegova sudjelovanja u emisijama "Bog je ljubav" na Radiju Sljeme, autorice i urednica Vesne Jurić-Rukavine, koja je istaknula da "Kuharićev očinski glas o raznim životnim temama dotiče duh i savjest svakoga vjernika".

Knjiga "Bog je ljubav. Kardinal Franjo Kuharić nam govori" zamišljena je kao priručna duhovna literatura i potpora u dnevnom životu vjernika, istaknuli su predstavljači. Zajedno s tonskim zapisima na CD-u, ona je poziv čitatelju i slušatelju na sjećanje i oživljavanje misli kardinala Kuharića, kojega suvremenici pamte kao jednog od najobljubljenijih i najpoštovanijih hrvatskih duhovnih velikana.

Kardinal Franjo Kuharić rođen je u Gornjem Pribiću 15. travnja 1919., a umro je u Zagrebu 11. ožujka 2002. Nadbiskupsku klasičnu gimnaziju i Bogoslovni fakultet završio je u Zagrebu, a za svećenika ga je 15. srpnja 1945. zaredio nadbiskup Alojzije Stepinac. Kuharić je obnašao dužnost kapelana i župnika sve do 1964., kada je postao pomoćnim zagrebačkim biskupom. Godine 1969. imenovan je apostolskim administratorom Zagrebačke nadbiskupije, a 1970. zagrebačkim nadbiskupom. Papa Ivan Pavao II. proglasio ga je kardinalom 1983. godine.

(Hina) xvl yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙