FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osnovana udruga "Dubrovnik regija"

Autor: hspa
DUBROVNIK, 14. travnja 2012. (Hina) - U Dubrovniku je danas održana osnivačka skupština Udruge "Dubrovnik regija" čiji je cilj gospodarski i demokratski boljitak dubrovačkoga područja, a za predsjednika je izabran Igor Žuvela.

Kako je istaknuto, udruga okuplja 180 članova, a nastala je zbog nezadovoljstva odnosom politike, odnosno lokalne i državne uprave prema gradu Dubrovniku i dubrovačkom području koji se, ocijenjeno je, nalaze u vrlo nezavidnoj situaciji.

Predsjednik Igor Žuvela kazao je da će se udruga "Dubrovnik regija" zalagati za gospodarski i demokratski napredak dubrovačke regije te očuvanje i njegovanje tradicije i kulturne baštine. Upozorio je da svake godine Dubrovnik napusti velik broj mladih ljudi. Ako se taj odlazak nastavi ovim tempom, Dubrovnik će uskoro postati grad staraca, rekao je Žuvela.

Istaknuto je da će se udruga zalagati da Dubrovnik u budućem teritorijalnom preustroju Hrvatske bude regionalno središte koje neće biti prometno izolirano te da dobije poseban status, odnosno bude bescarinska zona

(Hina) xddub ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙