FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za četvrtak 12. travnja

Autor: jnah
ZAGREB, 12. travnja 2012. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za četvrtak, 12. travnja:

ZAGREB - Sjednica Vlade RH. Na dnevnom redu otvorenog dijela sjednice je, uz ostalo, Nacrt prijedloga zakona o oznakama izvornosti, oznakama zemljopisnog podrijetla i oznakama tradicionalnog ugleda poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda s Nacrtom konačnog prijedloga zakona (EU), Nacrt prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti s Nacrtom konačnog prijedloga zakona, Prijedlog programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja i djece smrtno stradalih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja za razdoblje od 2012. do 2013. godine, Prijedlog odluke o davanju prethodne suglasnosti na Izmjene Statuta Hrvatske agencije za obvezne zalihe nafte i naftnih derivata te Prijedlog odluke o visini naknade predsjedniku i članovima Povjerenstva za provedbu državnog referenduma o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji. Na dnevnom redu zatvorenog dijela Vladine sjednice su kadrovska pitanja. (10 sati, u Banskim dvorima, Trg Sv. Marka 2. Snimatelji i fotoreporteri do 9,45 sati trebaju biti u Vladi).

ZAGREB - Ispitivanjem dvojice članova uprave Ine, Ivana Krešića i Davora Majera, na zagrebačkom Županijskom sudu nastavit će se suđenje bivšem premijeru i predsjedniku HDZ-a Ivi Sanaderu, optuženom za primanje 10 milijuna eura mita zbog kojih je MOL-u navodno trebao osigurati većinska upravljačka prava u Ini. U objedinjenom postupku Sanadera se tereti i za ratno profiterstvo zbog primanja provizije od austrijske Hypo banke (9,30 sati, Županijski sud u Zagrebu, Zrinjevac 5).

ZAGREB - Svjedočenjem jednog od osnivača hrvatskih tajnih službi Josipa Perkovića nastavit će se suđenje bivšem savjetniku ministra unutarnjih poslova Tomislavu Merčepu. Njega se tereti da je kao zapovjednik pričuvne postrojbe MUP-a naredio uhićenje i mučenje 52 osobe te ubojstvo 43 civila sa zagrebačkoga, kutinskoga i pakračkog područja (9 sati, Županijski sud u Zagrebu, Zrinjevac 5).

KARLOVAC - U sklopu službenog posjeta Karlovačkoj županiji, ministar zdravlja Rajko Ostojić sastat će se sa županom Ivanom Vučićem i njegovim suradnicima (10 sati, Ured župana Karlovačke županije; sastanak je zatvoren za javnost, a izjave su predviđene u 10,45 sati). Ministar Ostojić će potom u Općoj bolnici Karlovac na zatvorenom sastanku, razgovarati s ravnateljima zdravstvenih ustanova s područja Karlovačke županije te vodstvom Opće bolnice Karlovac, a u 12,30 sati, u pratnji ravnatelja karlovačke Opće bolnice Nedjeljka Strikića, župana Ivana Vučića i gradonačelnika Karlovca Damira Jelića, otvorit će novoobnovljenu Jedinicu za intenzivno liječenje Opće bolnice Karlovac. Nakon toga se očekuju izjave za medije.

RIJEKA - Novi ophodni policijski brod "Marino Jakominić" svečano će se predstaviti na lukobranu riječke luke pokraj putničkog terminala. Na svečanosti se očekuje i dolazak ministra unutarnjih poslova Ranko Ostojić (16,30 sati, luka Rijeka).

ZAGREB - Konferencija za novinare Hrvatske udruge javnih ovršitelja na temu "Kako ministarstvo pravosuđa laže hrvatskoj javnosti i Europskoj uniji?" na kojoj će, kako je najavljeno, govoriti o 'krivotvorenju statističkih podataka ministarstva pravosuđa, uzaludno potrošenim sredstvima iz fondova EU te upozoriti na sukob interesa ministra pravosuđa Orsata Miljenića' (12 sati, Europski dom, Jurišićeva 1).

RIJEKA - Svečanošću u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku Primorsko-goranska županija će obilježiti svoj dan i 19. godišnjicu djelovanja. Uzvanicima će se obratiti obnašatelj dužnosti župana Vidoje Vujić i predsjednik županijske skupštine Ingo Kamenar. Tom prigodom će se dodijeliti županijske nagrade za životno djelo te godišnje nagrade (12 sati).

VUKOVAR - Spomendan žrtvama komunističkog terora u Vukovaru (12. travnja 1945.) obilježit će se u crkvi Sv. Filipa i Jakova te pastoralnom centru sv. Bono u Vukovaru, u organizaciji franjevačkog samostana, ogranka Matice hrvatske Vukovar, Udruge Nijemaca i Austrijanaca Vukovar i Instituta Društvenih znanosti Ivo Pilar – centar Vukovar. Polaganje vijenaca i molitva kod spomen-križa u parku crkve Sv. Filipa i Jakova bit će u 18 sati, a u 18,30 sati svečanu spomen misu u crkvi Sv. Filipa i Jakova predvodit će varaždinski biskup Josip Mrzljak. Program "Sjećanje na žrtve komunističkog terora" počet će u 19 sati.

SOLIN - U solinskom hotelu President otvaranje 4. međunarodne konferencije "Sigurnost gradova 2012." Dvodnevnu konferenciju zajednički organiziraju časopis Zaštita i Grad Solin. (10 sati, Solin, hotel President).

ZAGREB - Premijera predstave "Glorija" Ranka Marinkovića, u režiji Saše Božića, u velikoj dvorani Teatra &TD-a, osam godina nakon zadnjeg uprizorenja jednog od najboljih djela hrvatske književnosti druge polovice 20. stoljeća. U naslovnoj ulozi je Nataša Dangubić, a u glumačkom ansamblu su i Nika Burđelez, Milica Manojlović, Filip Riđički, Silvio Vovk, Jure Radnić i drugi (20 sati, Teatar &TD, Savska 25).

ZAGREB - Otvorenje izložbe "Apstrakcija - Modernizam i suvremenost", koja predstavlja hrvatsko apstraktno slikarstvo 50-tih i prve polovice 60-tih godina 20. stoljeća, te radove suvremenih umjetnika kao pokušaj trasiranja novih perspektiva na koncept visokomodernističke apstrakcije (19 sati, Galerija Klovićevi dvori, Jezuitski trg 4)

SPLIT - Kao svoju posljednju ovosezonsku dramsku premijeru Hrvatsko narodno kazalište (HNK) Split će premijerno izvesti dramu Edwarda Albeeja "Tko se boji Virginije Woolf". Tu proslavljenu američku psihološku dramu na scenu postavlja redateljica Vlatka Vorkapić, a glume Ksenija Prohaska, Žarko Radić, Anastasija Jankovska i Vladimir Posavec Tušek (20,30 sati, HNK Split, Trg Gaje Bulata 1).

ZAGREB - Organizatori ljetnog glazbenog festivala Terraneo održat će konferenciju za novinare na kojoj će direktor festivala Luka Pavić, direktor glazbenog programa Mate Škugor te predstavnici gradske uprave Grada Šibenika predstaviti ovogodišnje izdanje festivala (11 sati, velika dvorana, Centar mladih Ribnjak, Park Ribnjak 1).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

prijepodne - Neven Leskovar

poslijepodne - Srebrenka Parlov

navečer - Jasna Nahtigal Lazarić

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xagrb ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙