FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za petak, 30. ožujka

Autor: smar
ZAGREB, 29. ožujka 2012. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za petak, 30. ožujka:

IKA - Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović posjetit će Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Iki, a tim povodom će na konferenciji za novinare govoriti o kapitalnim ulaganjima i razvojnim programima fakulteta, pokretanju poslijediplomskog doktorskog studija "Menadžment održivog razvoja" i interdisciplinarnog specijalističkog studija "Zdravstveni turizam" (13,15 sati, Primorska 42).

ZAGREB - U povodu najveće svjetske volonterske akcije "Sat za planet Zemlju" ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Ivan Vrdoljak i voditeljica tog WWF-ova projekta za Hrvatsku Petra Boić-Petrač pozvat će građane da se u što većem broju odazovu toj akciji te da 31. ožujka u 20,30 sati na sat vremena ugase svjetla u svojim domovima. "Sat za planet Zemlju" prvi je put obilježen u Sydneyju 2007. kad je više od 2,2 milijuna ljudi ugasilo svjetla i zauzelo jasan stav o neophodnosti poduzimanja žurnih mjera radi sprječavanja klimatskih promjena. Hrvatska će se i ove godine, 31. ožujka od 20,30 do 21,30 sati gašenjem svjetala, pridružiti akciji koju je prije šest godina osmislio WWF, svjetska nevladina organizacija za zaštitu prirode (11 sati, ispred zgrade Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja, Ulica Republike Austrije 20).

ZAGREB - U Ministarstvu kulture održat će se sastanak izaslanstva Ministarstva kulture Republike Makedonije i Ministarstva kulture Republike Hrvatske. Nakon sastanka izjave novinarima dat će makedonska ministrica kulture Elizabeta Kančeska Milevska i hrvatska ministrica kulture Andrea Zlatar Violić (10,30 sati, Velika dvorana Ministarstva kulture, Runjaninova 2).

ZAGREB - Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske organizira podjelu informatičke opreme u sklopu projekta "Pomozimo djeci hrvatskih branitelja kupnjom informatičke opreme" s područja od posebne državne skrbi. Donacija je za djecu iz obitelj sa četvero i više djece, kojima roditelji nisu u mogućnosti kupiti informatičku opremu (11 sati, Studentski centar "Stjepan Radić", Jarunska 2).

ZAGREB - Sajam "Proizvodi hrvatskog sela", na kojemu se na Bundeku predstavlja oko 350 izlagača iz cijele Hrvatske, svečano će otvoriti zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Sajam se održava do 1. travnja, po 11. put, u organizaciji zagrebačkog Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo i Udruge Klaster proizvodi hrvatskog sela, pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba (12,30 sati, jezero Bundek). Na sajmu će Ministarstvo poljoprivrede imati štand na kojem će se održati promocija autohtonih hrvatskih proizvoda - s oznakom izvornosti te će pomoćnik ministra Luka Čuljak novinarima dati izjavu o zaštiti autohtonih proizvoda i ruralnog razvoja, te pretpristupnih fondova za poljoprivredu (od 13,30 do 14 sati).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Milka Ćurković

popodne - Neven Leskovar

navečer - Srebrenka Parlov

Telefon: 01/48-08-600

Telefaks: 01/48-08-822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xsmar ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙