FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slavonski Brod dobio igralište za djecu s teškoćama u razvoju

Autor: vruz
SLAVONSKI BROD, 3. travnja 2012. (Hina) - Prvo dječje igralište prilagođeno djeci s teškoćama u razvoju predano je na uporabu najmlađim stanovnicima Slavonskoga Broda.

Dubravka Goll, tajnica Udruge za poticanje zdravog razvoja djece i mladih, koja okuplja 80-ak djece kazala je kako su "prezadovoljni s obzirom na to da naša djeca imaju različita oštećenja, imamo dosta djece s cerebralnom paralizom koja ne mogu ni sjesti ni popeti se na ljuljačku, tako da je ovo izvrsno".

"Imamo i dosta djece s Downovim sindromom i djece koja imaju atrofiju mišića pa teže hodaju. Ovo je za sve njih izvanredno mjesto za igru i druženje", rekla je Dubravka Goll.

Igralište je smješteno u krugu brodske Tvrđave, a gradonačelnik Mirko Duspara kaže kako djecu s teškoćama u razvoju žele što lakše i jednostavnije uključiti u normalan život vršnjaka.

"Mislim da će ovdje imati priliku uživati s ostalom djecom. Htjeli smo da prvo igralište bude baš u brodskoj Tvrđavi kako bi djeca imala priliku upoznati se i s drugim sadržajima ovog spomenika kulture. Uvjeren sam da će uskoro biti još ovakvih igrališta u gradu", istaknuo je Duspara.

U nabavu i montažu vrtuljka i ljuljačke za osobe u invalidskim kolicima, ljuljačke-korpe, klackalice s oprugama te pješčanik grad je uložio gotovo devedeset tisuća kuna.

(Hina) xsbro ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙