FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Potočnik istaknuo važnost prirodnih izvora

Autor: lfia
LJUBLJANA, 12. travnja 2012.(Hina) - Povjerenik EU za okoliš Janez Potočnik upozorio je u četvrtak u Ljubljani na važnost očuvanja prirodnih izvora i potencijala za budući gospodarski razvitak.

Govoreći na zajedničkoj sjednici slovenskih parlamentarnih odbora za poljoprivredu i pitanja EU, Potočnik je rekao da Slovenija spada u vrh europskih zemalja kad je riječ o biološkoj raznovrsnosti, pošumljenosti i izvorima vode.

"To su potencijali s kojima treba računati i koje treba zaštititi", rekao je, dodavši kako bi se u budućnosti zaštita postojećih prirodnih resursa mogla pokazati gospodarski značajnom, onako kako su se značajnima za njihov turistički potencijal u nekim zemljama pokazali zahvati na očuvanju kulturne baštine.

Potočnik je pohvalio i inicijativu Slovenije o zaštiti "plitkog" i ekološkog osjetljivog Tršćanskoj zaljeva, ali i njezin poticaj da se o tome dogovori više susjednih zemalja u okviru "jadranske" inicijative. Riječ je o problematici proširenja lučke infrastrukture u Kopru, gradnje terminala za tekući plin u okolici Trsta i gradnje plinovoda kroz Sloveniju.

Potočnik, koji je u četvrtak počeo dvodnevni službeni posjet Sloveniji, upozorio je također kako odluke tehnološki razvijenih zemalja poput Japana i Njemačke o zatvaranju većeg broja nuklearnih elektrana ukazuju na to da će na važnosti dobivati politika koja se zalaže za obnovljive izvore energije.

(Hina) xfl yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙